Sanatate

#zambet #implant #carii #dinti #gingie #fatete dentare #reabilitare orala #lucrari protetice

Expertul Acasa.ro, dr Lucy Visinescu: Ce ar trebui sa stii despre reabilitarea orala completa

Uneori, pentru a dobandi zambetul mult visat este necesara o reabilitare orala completa, care sa includa tratamente stomatologice complexe cu implicarea mai multor specialisti: odontologi (care sa rezolve cariile dentare), endodonti (care fac tratamentele de canal), ortodonti (care sa indrepte si sa alinieze dintii), implantologi (care sa inlocuiasca dintii lipsa cu implanturi dentare), parodontologi (care sa refaca parodontiul si estetica gingiei), proteticieni si esteticieni dentari, care sa realizeze lucrarile protetice ce dau aspectul final mult dorit.

Un zambet perfect respecta anumite proportii si este o imbinare armonioasa intre albul dintilor si rozul gingiilor.

Dintii pot fi afectati de traumatisme, carii, abraziune mecanica prin fenomenul de bruxism sau ocluzie dezechilibrata, eroziune chimica cauzata de o alimentatie neadecvata, predominant acida sau a unor afectiuni ce cresc aciditatea la nivelul cavitatii bucale, cum sunt boala de reflux sau diabetul.

O reabilitare orala completa incepe cu o consultatie preliminara si o discutie cu un stomatolog generalist cu o competenta in estetica stomatologica, care face o evaluare clinica a statusului dento-parodontal, pune diagnostice si stabileste obiectivele tratamentului in functie de ce-ti doresti.

Se fac apoi fotografiile diagnostice (fata, profil, cele doua arcade dentare), se ia amprenta pentru modelul de studiu, care reproduce in gips arcadele dentare si este util pentru stabilirea diagnosticului final si a tratamentului, si radiografiile diagnostice (dento-alveolare, panoramice sau CT).

In functie de doleante, situatia dento-parodontala si rezultatele radiologice se stabileste planul de tratament cu mai multe variante si cu evaluarile financiare corespunzatoare.

Nu ezita sa intrebi orice nelamurire ai avea, pentru a sti ce riscuri iti asumi si ce beneficii poti avea si a alege in cunostinta de cauza pentru a obtine rezultatul dorit.

Se va incepe intotdeauna cu o asanare a cavitatii bucale, care inlatura factorii de risc, aceasta incluzand indepartarea tartrului supra- si subgingival, tratarea cariilor simple si complicate, extragerea dintilor si a resturilor radiculare nerecuperabile.

 

Rezultate, in maximum 18 luni

Urmeaza tratamentul ortodontic, in cazul in care se urmareste o indreptare a dintilor, alungirea coroanelor dentare sau crearea de spatiu vertical pentru o lucrare protetica ca si pentru stabilirea unei ocluzii corecte si functionale. Acesta poate dura de la cateva luni pentru mici corecturi ale axelor dentare, pana la 12-18 luni, in cazurile mai complicate, rezultatele insa sunt pe masura asteptarilor.

Dupa realizarea unui aliniament favorabil al dintilor se trece la completarea spatiilor edentate (dintii lipsa) fie prin implanturi dentare, fie prin punti dentare, nu inainte de a rezolva eventualele probleme parodontale.

Acestea presupun rezolvarea pungilor parodontale, gingivectomia sau gingivoplastia, cu realizarea unui feston gingival cat mai sanatos si estetic.

Lucrarile provizorii pot previzualiza rezultatul final, cat si facilita tratamentul, printr-o cicatrizare corecta in gingivectomie sau comformare a papilei interdentare in cazul implanturilor dentare din zona frontala.

Specialistul in protetica si estetica dentara este cel care da ultima tusa de penel pe tabloul complet al restaurarii dentare. Acesta va face coroanele dentare sau fatele ceramice care sa se armonizeze cu fata si cu dorinta ta de frumos, respectand anumite principii si proportii estetice. Acum mai mult ca oricand exista si materiale si tehnici care sa permita o restaurare dentara completa cu rezultate durabile, functionale si extrem de naturale.

Nu ezita sa ceri informatii si referinte despre cazuri similare cu al tau.

Vei fi mai convins si mai motivat pentru o asa schimbare majora si efortul psihic si financiar pe care il implica.

Rezultatele sunt fantastice si merita fiecare ora si fiecare leu platit.

Date de contact:

Tel: 0744 68 76 65

E-mail: lucy.visinescu@gmail.com

Web: ddsdental.ro

Sector 1, Bucuresti


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
lucy visinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea