Retete

#negresa de post #prajituri de post #cataif #retete de post #baclava #salam de biscuiti #placinte

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Indulceste-ti postul cu prajituri delicioase!

Vi se pare ca postul si prajiturile nu pot merge impreuna? Mai ganditi-va!
 

Daca eliminati ouale si inlocuiti laptele dulce cu lapte de soia, iaurtul sau smantana - cu iaurt de soia, untul - cu uleiul, si branza - cu tofu, daca pregatiti budincile si cremele cu apa sau compot, nu aveti niciun motiv sa renuntati la prajiturit in post!

Cum la mine in casa prajiturile sunt mereu pe “lista de task-uri”, am incercat tot ce mi-a trecut prin cap si am pastrat retetele care meritau impartasite (99%).

O prajitura rapida ar putea fi negresa simpla sau umpluta cu diverse fructe, gemuri sau nuci.

Baclavaua, salamul de biscuiti, cataiful sunt dulciuri care se prepara foarte usor si sunt gustoase si spornice.

Placintele cu mere si dovleac sunt satioase si intotdeauna binevenite.

 

Fructele coapte la cuptor (mere, pere, dovleac etc) umplute cu nuci si/sau dulceata sunt o bunatate si sanatate curata.

 

O prajitura care nu dureaza mai mult de 30 de minute sa o prepari si probabil vreo 5 sa dispara  este cea cu ciocolata si mere.

Ingrediente pentru parjitura cu ciocolata si mere:

  • un pachet biscuiti de 420 g
  • doua budinci de ciocolata
  • 600 g apa
  • 7 linguri de zahar
  • doua plicuri zahar vanilat
  • doua mere
  • ¼ lingurita de scortisoara.

Mod de preprare:

Am amestecat praful de budinca de ciocolata cu  zaharul si am preparat-o cu apa in loc de lapte. Am lasat-o la racorit si am curatat merele de seminte si coaja. Le-am dat prin razatoarea marunta, le-am amestecat cu o lingura de zahar si cu scortisoara.

Am pus intr-o casoleta, o folie alimentara (eu clatesc casoleta si o scurg bine, fara sa o sterg, sa adere mai bine folia de plastic, si sa stea acolo cand am eu treaba cu ea!)

Am pus un rand de biscuiti, am presarat pe deasupra mere rase, fara sa le scurg de suc, ca sa insiropeze biscuitii, apoi am intins un strat de budinca. Am repetat operatiunea de inca doua ori, dar pe al treilea rand de biscuiti, am pus doar budinca de ciocolata, fara mere.

Am dat la frigider pentru (minim) o ora.

Daca este racita bine, se taie foarte frumos.

Observatii

Lingura de zahar presarata peste merele rase va asigura sucul necesar insiroparii biscuitilor! Sa nu insiroparti excesiv, altfel se va farama la taiere.

Date de contact: 
Mihaela Vulpe
Web:
 vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: 
mihaelavulpe75@gmail.com

  •   2015-03-19
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Articol scris de

Mihaela Vulpe

Vezi toate articolele

Date de contact

mihaelavulpe75@gmail.com

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii