Retete

#legume Ratatouille #wok #ratatouille #reteta de post

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Ratatouille, un preparat rafinat si delicios pentru zilele de post

Ratatouille este un delicios preparat cu legume, potrivit pentru post si primavara. Acest amestec gustos de legume se poate traduce in bucataria romaneasca prin "ghiveciul de legume", dar tehnicile folosite la gatit pentru ratatouille fac ca acesta din urma sa ramana rafinat, elegant. Aici am sa dezvalui cateva secrete pentru a pregati acasa cel mai bun ratatouille.

In primul rand, cand vreti sa gatiti ratatouille nu va grabiti!
 
  1. Legumele din ratatouille trebuie sa ramana usor crocante sau - cum ar spune italienii - aldente!
  2. Legumele se pregatesc separat pentru a-si pastra gustul intens si culorile.
  3. Legumele nu trebuie taiate foarte marunt.
  4. Ultima etapa din gatirea ratatouille este cuptorul.


Dupa ce ati citit aceste sfaturi, haideti sa pregatim ratatouille!

Ingrediente:

  • ulei de masline pentru gatit
  • o vanata sanatoasa
  • trei dovlecei medii
  • doi ardei grasi rosii
  • doi ardei grasi galbeni
  • doua cepe rosii
  • doua linguri cimbru proaspat sau o lingura cimbru uscat
  • sase catei usturoi
  • cinci rosii coapte, dulci
  • sare si piper dupa gust
  • o legatura de patrunjel proaspat

Mod de preparare:

Inainte de gatit vom pregati toate legumele si condimentele pe masa, fiecare in recipient separat.

Taiati cubulete medii vanata, dovleceii, ardeii si ceapa.

Curatati cateii de usturoi si opariti rosiile pentru a le putea decoji, apoi taiati-le si pe acestea cum ati taiat si restul legumelor. Daca doriti, curatati rosiile de seminte.

Dupa ce aveti totul la indemana, incingeti cuptorul la 180 grade Celsius si tineti aproape un vas de yena, in care veti pune legumele la cuptor.

Incingeti o tigaie sau un wok. Wok-ul ar fi cel mai indicat. Puteti gasi indicatii despre acesta intr-un alt articol prezentat de mine "10 Ustensile ce nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie" .

Intr-un bol de sticla puneti vinetele, stropiti cu ulei de masline si asezonati cu sare si piper. Amestecati-le bine, apoi puneti totul in tigaia incinsa. Caliti vinetele putin, cat sa se rumeneasca usor, dar sa nu devina moi.

Puneti vinetele rumenite in vasul de yena pentru cuptor.

Repetati aceste etape cu dovleceii, apoi cu ardeii.

Dupa ce ati pus aceste legume in vasul de yena, incingeti ulei in tigaie si adaugati ceapa, cimbrul si usturoiul. Gatiti 4 minute, apoi adaugati rosiile si mai caliti 4 minute. Asezonati cu sare si piper. Puneti totul in vasul de yena, acoperiti-l si puneti la cuptor pentru 20 minute!

Serviti ratatouille cald sau rece si presarati cu patrunjel proaspat!

Ratatouille poate fi servit ca fel principal, garnitura, sos pentru paste si fripturi sau puteti pregati bruschete gustoase cu ratatouille ca aperitiv.

Mult succes si rezultate gustoase!

Pentru orice informatie ma puteti contacta:
Facebook:
Szasz Sasha
E-mail: andreea.oana.szasz@gmail.com
Tel: 0724442240
Site: latreimagari.ro

  •   2015-03-18
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii