Retete

#maioneza pufuleti #maioneza de post #pufuleti #maioneza

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Maioneza de post din pufuleti, la fel de gustoasa ca si cea clasica

Am intrat in post, iar noua ne plac salatele cu maioneza si n-am vrea sa renuntam la ele? Nimic mai simplu: facem o maioneza de post din pufuleti!

Este foarte gustoasa si va satisface poftele fara reclamatii!

Ingrediente:

  • o punga de pufuleti
  • 100 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri mustar
  • 200 ml ulei masline (sau floarea-soarelui)
  • sare
  • piper.

Mod de preparare:

Am pus toti pufuletii intr-un castron inalt pentru mixer si am turnat peste ei apa fierbinte. Saracutii de ei, se topesc instantaneu.

De aici incolo eu procedez ca la orice maioneza pe care o fac: am pus tot mustarul odata si toata zeama de lamaie, mixand in viteza, apoi uleiul cate putin, pana am ajuns la cantitatea dorita. La sfarsit am potrivit de sare si am adaugat un praf de piper. Sa luati in calcul si faptul ca si pufuletii au sare.

Iese o maioneza foarte gustoasa, consistenta. O sa va placa atat de mult ca o veti folosi pentru salate de legume, daca este in post, sau pentru oua umplute, carne, shaorma, sandwich-uri si altele, daca nu este in post, dar vreti sa ocoliti un pic ouale.

Observatii

Daca o vreti picanta, puneti mustar cu hrean.

Date de contact: 
Mihaela Vulpe
Web:
 vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: 
mihaelavulpe75@gmail.com

  •   2015-03-16
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Articol scris de

Mihaela Vulpe

Vezi toate articolele

Date de contact

mihaelavulpe75@gmail.com

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii