Retete

#flori dovlecei #verdeturi primavara #tarta de primavara #leurda #urzici

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tarta cu verdeturi, aperitivul pe care nu trebuie sa-l ratezi primavara aceasta!

Primavara este anotimpul verdeturilor frumoase si bogate in nutrienti. Este un spectacol al naturii, sub razele de soare se deschid frunze minunate de spanac, urzica, stevie, loboda, untisor, leurda, ceapa verde, praz, patrunjel, marar, si tot asa pana la minunatele flori ale sezonului. Am pregatit pentru voi o reteta grozava de primavara, foarte gustoasa si hranitoare - o tarta cu verdeturi!

 

Puteti gati trata cu verdeturi ca fel principal la pranz sau ca aperitiv pentru cina. De altfel, este minunata pentru un mic dejun tarziu in weekend!  

Ingrediente:

  • doua linguri ulei de masline
  • doua bucati de praz, curatat si taiat bucati mari
  • 500 g spanac
  • 400 g dovlecei (puteti folosi 350 g dovlecei si patru bucati dovlecei tineri cu floare) *daca nu gasiti dovlecei cu floare, puteti cumpara florile acestora separat
  • 4 flori de dovlecel
  • o legatura patrunjel, tocat marunt
  • o legatura marar, tocat marunt
  • cateva frunze de busuioc, taiate marunt
  • 40 g crutoane (sau paine uscata, maruntita)
  • 350 g branza feta, maruntita
  • 30 g parmezan ras
  • 6 oua proaspete, usor batute
  • sare si piper dupa gust

 

Asezati totul la indemana si nu va grabiti, pentru ca tarta va fi gata prin 20 de pasi!

 

1. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul 25 cm x 6 cm.

3. Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti prazul pentru 2-3 minute.

4. Asezati prazul calit intr-un bol mare de sticla, pentru ca aici urmeaza sa punem toate ingredientele.

5. Puneti apa la fiert in doua oale. Intr-una veti opari spanacul, iar in cealalta veti fierbe dovleceii si florile de dovlecel.

6. Dupa ce ati oparit spanacul pentru 2-3 minute, asezati-l usor intr-o strecuratoare/sita si treceti-l pe sub jetul de apa rece. Dupa ce s-a racit usor, stoarceti spanacul, tocati-l putin si adaugati-l in bolul cu prazul calit.

7. Dupa ce ati fiert dovleceii si florile acestora pentru 3 minute, asezati-i usor intr-o strecuratoare/sita si treceti-i pe sub jetul de apa rece. Apoi, dupa ce s-au racit, taiati-i cubulete si fasii, iar florile taiati-le in jumatati.  

8. Lasati deoparte florile, iar dovleceii puneti-i in bolul cu praz si spanac.

9. Adaugati in bol patrunjelul maruntit, mararul tocat, busuiocul si crutoanele.

10. Luati o cescuta de branza maruntita din cantitatea totala a acesteia si puneti-o deoparte.

11. Turnati branza ramasa si parmezanul in bolul cu verdeturi.

12. Asezonati cu sare si piper dupa gust.

13. Amestecati usor ingredientele in bol si apoi turnati ouale usor batute peste compozitie.

14. Amestecati din nou compozitia, pana se omogenizeaza.

15. Turnati compozitia obtinuta in tava pregatita la inceput.

16. Presarati deasupra florile de dovlecel si branza pusa deoparte in ceasca.

17. Puneti la cuptor si lasati la copt pentru 45 de minute.

18. Dupa coacere, scoateti tava si lasati-o 5 minute sa se linisteasca inainte de servire.

19. Scoateti tarta din tava in felul urmator: asezati o farfurie deasupra tavii, intoarceti tava pentru ca tarta sa se aseze in farfurie, indepartati hartia de copt, asezati o alta farfurie deasupra si mai intoarceti inca o data tarta! Acum este gata pentru servire!

20. Taiati felii dupa cum doriti si serviti-va prietenii sau familia cu cea mai gustoasa tarta de primavara!

Puteti servi langa aceasta tarta o salata de rosii cu ulei de masline sau cartofi noi fierti si trasi in unt la tigaie.

Sper sa va placa aceasta tarta de primavara. Daca doriti puteti inlocui anumite ingrediete cu alte verdeturi de primavara, cum ar fi: urzici, ceapa verde, menta, leurda si altele.

Va doresc pofta mare si o primavara frumoasa!

Pentru orice informatie ma puteti contacta:
Facebook:
Szasz Sasha
E-mail: andreea.oana.szasz@gmail.com
Tel: 0724442240
Site: latreimagari.ro

  •   2015-03-25
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii