Casa

#birou pentru calculator # bibilioteca #biblioraft #tabla de scris #birou in locuinta

Expertul Acasa.ro, arhitectul Irina Lega: Integrarea zonei de birou in locuinta

In cele mai multe locuinte apare necesitatea unei zone de birou. Chiar daca nu lucrati de acasa aveti nevoie de un spatiu unde sa va cititi e-mail-urile, sa depozitati acte, facturi sau sa navigati pe internet. Pentru copii, zona de birou este locul unde isi fac temele, studiaza sau se joaca pe computer. Spatiul pentru birou poate fi intr-o camera special amenajata pentru aceeasta functiune sau, daca spatiul este limitat, biroul poate fi integrat in camera de oaspeti, in dormitor, living sau chiar bucatarie.

Atunci cand va hotarati sa adaugati o zona de birou in locuinta, nu este sufcienta achizitionarea unui birou. Pentru inceput ganditi-va la ce doriti sa depozitati in acea zona, cum ar fi: acte, carti, facturi si articole de birotica. Pentru toate acestea aveti nevoie de o bibilioteca sau de cateva polite, in functie de volumul lucrurilor. Dupa ce ati rezolvat depozitarea acestor obiecte puteti alege si biroul care sa fie potrivit nevoilor dumnevoastra.

Puteti alege cutii colorate pentru a depozita diverse obiecte sau hartii sau puteti opta pentru bibliorafturi pe care sa notati ce anume este depozitat cu etichete personalizate de dumneavoastra. Daca aveti multe carti, lasati-le la vedere pentru a personaliza biblioteca.

Atunci cand alegeti un birou trebuie sa va ganditi la toate functiunile pe care le poate avea acest corp de mobilier. Biroul poate avea spatiu de depozitare pentru hartie, imprimanta, poate fi prevazut cu sertare de diferite dimensiuni pentru a depozita obiectele de birotica sau poate fi un corp de mobilier foarte mic, special realizat pentru un laptop.

Daca lucrati de acasa, atunci puteti alege un birou de dimensiuni mai mari pentru a depozita toate documentele pentru lucru intr-un singur spatiu. Chiar daca este un birou acasa trebuie sa arate profesional si sa fie separat vizual de restul locuintei. Daca primiti clienti la birou, atunci acesta trebuie sa fie prevazut cu doua scaune si sa fie destul de spatios pentru a putea purta discutii acolo.

In mod traditional, biroul este considerat un spatiu formal si sobru, dar asta nu inseamna ca nu poate fi decorat si personalizat. Puteti opta pentru un ceas supradimensionat care sa marcheze zona biroului, puteti adauga fotografii sau harti. Puteti alege o veioza cu un design deosebit pentru a crea un iluminat separat pentru zona de birou.

Daca spatiul de birou este alb sau in culori deschise, neutre puteti adauga accente de culoare folosind suporturi de creioane in culori puternice. De asemenea, puteti adauga o mica tabla de scris sau o tabla de pluta pe care sa creati un mic colaj din hartii colorate de diferite dimensiuni.

Biroul in living poate fi pozitionat langa o sursa de lumina naturala sau daca aveti balconul inchis si izolat, il puteti amplasa acolo impreuna cu o mica zona de depozitare.In dormitor puteti crea o nisa langa dulap, in care sa amplasati un mic birou. Biroul poate fi realizat la comanda si sa para ca face parte din dulapul pentru haine.

Daca bucataria este deschisa spre living, puteti opta pentru un mic blat de bar pe care sa-l folositi pentru laptop si unde sa aveti mici sertare pentru diferite hartii.

Date de contact: 

Arhitect de interior Irina Lega

Telefon: 0740.02.91.26

Web: square2design.webs.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Lega

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea