Stil

#bustiera sport #echipament fitness #tinuta sala #echipament sport #adidasi #colanti

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: M-am decis sa fac sport. Cu ce ma imbrac la sala?

Incep cu doua confesiuni. Sunt, de felul meu, comoda si lenesa. Ca o pisica. Lasata de capul meu, probabil mi-as petrece zilele invelita in cea mai pufoasa patura sau intr-un chaisse-longue, facand… nimic. DAR de cateva luni fac sport. Antrenament intens, programat, cu transpirat si efort adevarat.

 

 

Sigur ca, la fel ca multe femei, il fac pentru a deveni o “perfecta clepsidra”. Insa e mai mult decat dorinta de a-mi modela corpul. Sportul a devenit barometrul meu pentru ambitie, tenacitate, perseverenta. Nu, nu cred ca imi voi face prea curand un selfie la sala. Si nu, nici nu sunt machiata cand fac sport. Nu ma intereseaza sa fiu “draguta”, ma intereseaza sa devin atleta pentru o ora sau trei: ma duc sa nadusesc, sa ma inrosesc de efort, sa ma doara muschii.

Anyway, povestea de azi nu e despre mine, dar e despre sport. Mai precis, despre cum se imbraca femeile cand fac sport.

Ideea articolului mi-a venit, evident, in vestiar, iar apoi documentandu-ma (vizual) pentru acest post. Mi-am dat seama ca exista o diferenta uriasa intre fotografiile online cu tinute pentru fitness (corpuri perfect tonifiate si usor bronzate, colanti in culori neon sau animal print, micro-shorts, bustiere si decoltee apetisante) si realitatea unei sali de sport.

Bun, ma gandesc eu, totusi trebuie sa existe ceva, o solutie de compromis intre acele imagini ale perfectiunii fizice si tricourile lalai ale disperarii! Trebuie sa existe niste variante de tinute, in care o femeie sa arate bine si sa se simta bine cand face sport – fara sa aiba sentimentul ca este expusa, fara sa se simta complexata sau neglijenta…

 

Am observat ca, atunci cand iau sportul in serios, femeile nu sunt preocupate de tendinte: care e ultimul tip de incaltaminte atletica? Se poarta colantii cu imprimeuri digitale? Oare verifica cineva ce brand am pe tricou? Prosopul, sticla de apa, ceasul-cronometru si un iPod sunt singurele accesorii lor – eventual, poate o bentita sau agrafe pentru par. Confortul primeaza – iar vestimentatia lor de sport este functionala, in culori simple sau cu o pata de culoare, din fibre care absorb transpiratia. O pereche de pantaloni sau colanti negri, un maiou simplu sau purtat peste o bustiera colorata, eventual un hanorac colorat. That’s it.

 

Pe de alta parte, multe femei se imbraca pentru a fi invizibile, total neinspirat. Motivele pot fi multe si extrem de personale, dar intre toate exista unul comun. Spuneti-mi voi daca am dreptate sau gresesc: femeile care nu au incredere ca eforturile lor de la sala vor avea rezultate palpabile, la fel si cele care au obosit sa lupte cu corpul lor, traiesc cu certitudinea ca nu merita sa investeasca in hainele pe care le poarta cand fac sport. “La ce bun, cand stiu ce dezastru vad in oglinda?” sau “Tot le transpir, tot nu se vede, ce rost are sa cheltui pe asa ceva?”…

Well, eu cred ca e momentul ca femeile astea sa fie incurajate. O haina de sport bine aleasa conteaza. Iti poate contura talia (atata cat e!), iti sublinia decolteul, iti vei vedea profilul posteriorului rotunjindu-se cand faci fandari si genuflexiuni, iti descopera umerii si bratele pe care le vezi muncind din greu… Cred sincer – pentru ca vorbesc din experienta – ca in cazul sportului, fizicul, vizualul si mentalul sunt incredibil de strans legate. Cu cat iti vezi corpul stralucind de transpiratie, cu atat te automotivezi, iti spui ca poti si ajungi sa vrei sa faci mai mult. Cu cat esti mai acoperita, cu atat mai putin te uiti la tine…

Revenind la tema mea, am o foarte scurta lista cu ce NU ar trebui sa purtati la sala.

#1 Sutienul vostru obisnuit

Nu numai ca nu va sustine bustul si muschii asa cum trebuie, dar transpiratia abundenta si miscarile viguroase il vor deforma, il vor face sa isi piarda elasticitatea si culoarea.

Purtati un sutien special construit pentru sport. Sunt comode iar experienta unei ore de sport (mai ales in cazul femeilor cu bust generos, de la cupa D in sus) va fi substantial imbunatatita. Puteti gasi sutiene-bustiera bune la multe branduri: Nike si Adidas, dar si in H&M, iar Marks&Spencer au unele absolut excelente!

#2 Tricouri din bumbac, pentru uz comun (de strada)

Doua dintre motivele pentru care nu va recomand tricouri largi din bumbac nu au legatura cu stilul: bumbacul absoarbe transpiratia si va veti petrece intreaga ora dezlipindu-va un tricou umed de corp; daca tricoul este larg sau lalau, poate interveni in fluiditatea miscarilor sau iti poate expune anumite parti ale corpului (in timp ce faci o flotare-placa, cand te apleci samd)

Investiti in doua-trei tricouri ajustate (nu ultra-mulate), din fibre care absorb si elimina activ transpiratia. Gasiti zeci de modele la Decathlon, la niste preturi decente.

#3 Accesorii si bijuterii zanganitoare

N-am spus “toate bijuteriile”. O verigheta sau un inel, o pereche de cercei sunt in regula, nu vor deveni niciodata un pericol. Insa va recomand sa lasati in vestiar cercei lungi, orice fel de colier sau lant si orice fel de bratara metalica. Daca sunteti fane Lance Armstrong si purtati o bratara din plastic su “Live Strong”, mai treaca-mearga…

Iata aici ce alte recomandari am mai trecut oe lista.

PS: am deschis oficial inscrierile pentru editia de februarie a Style Masterclass, va avea loc in 28 februarie. Va puteti inscrie la inscrieri@imagematters.ro!

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea