Sanatate

#dieta de toamna #dieta

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Dieta de toamna care te ajuta sa dai jos 6-8 kilograme

A venit cu adevarat toamna, am reintrat in ritmul de dinaintea concediului si acum ne putem concentra si asupra dietei si a detoxifierii de toamna! In aceasta perioada, iti recomand o dieta de toamna, care sa insoteasca reinceperea orelor de sport si nu in ultimul rand tratamentele corporale, precum masajul anticelulita si impachetarile de slabire.

Dimineata:

  • Un pahar cu lapte degresat;
  • Un ou fiert tare;
  • O felie de paine integrala, prajita, “unsa” cu branza slaba de vaci sau un bol de cereale integrale cu lapte degresat.

Gustarea:

Un fruct (mar, portocala, kiwi, banana) sau o leguma (rosie, castravete, morcov), la alegere.

Pranzul:

O salata de legume (salata verde, spanac, telina, sfecla, rosii, castraveti, ceapa verde ,ridichii etc.) cu piept de pui facut pe gratar sau fiert;
un fruct la alegere (mai putin banana, daca ati mancat-o la gustare) pentru a se evitascaderea glicemiei.

SAU

Sote de leguminoase gatite la cuptor sau la abur (mazare, fasole pastai, morcovi, telina,broccoli, porumb etc) preparate apoi sub forma de salata cu orez fiert. Se pot consumaleguminoase la cuptor alaturi de peste slab preparat la gratar sau tot in aburi.

Gustarea de dupa amiaza:


Un iaurt dietetic sau un ceai cu efect antiadipos.


Cina:

Un cartof (potrivit) copt la cuptor, alaturi de o salata de sezon (rosii, castravetii, ridichii, ceapa verde) si de branza slaba de vaci. (poti amesteca cartoful cu branza de vaci).Este recomandat ca in salate sa nu se foloseasca ulei. In schimb se poate condimenta dupa gust, iar lamaia poate fi optionala alaturi de otetul de mere.

Pentru efecte maxime, se vor consuma 2 litri de apa plata pe zi si se va inceta consumarea oricarui aliment dupa ora 20.00.
Pana veti ajunge la greutatea dorita este bine sa renuntati la alcool si la bauturi carbogazoase. Tinuta corect, aceasta dieta va ajuta sa slabiti intre 6-8 kg in decursul unei luni. Se slabeste incet, dar sigur. Corpul primeste toti nutrientii de care are nevoie si nu exista infometarea, ceea de duce la eliminarea riscului de efect yo-yo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elisabeta Ratiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea