Sanatate

#depozitare plastic #depozitare sticla #depozitare alimente #alimente

Expertul Acasa.ro, Cesar Bitlan: De ce sa depozitezi alimentele in sticla si nu in plastic

In afara catorva dezavantaje minore, precum diferenta de greutate, fragilitatea si riscul de taiere la contactul cu materialul spart, voi enumara mai jos avantajele de care ai parte atunci cand substitui plasticul cu sticla ca material de depozitare pentru alimente.

  1. Este deja cunoscut faptul ca, la contactul cu plasticul, o cantitate de toxine migreaza catre alimentul in cauza si deterioreaza calitatea nutrientilor. Anumite studii precizeaza faptul ca aceste toxine pot cauza chiar si cancerul. In afara acestui aspect, sticla este un material mai curat comparativ cu plasticul datorita suprafetei lucioase si are in plus avantajul posibilitatii spalarii la temperaturi inalte.
  2. Sticla pastreaza gustul alimentelor, iar, spre deosebire de plastic, nu capata niciun miros dupa spalare.
  3. Protejeaza mediul inconjurator datorita proceselor mai eficiente de reciclare in comparatie cu cele ale plasticului. Calitatea sticlei dupa reciclare se pastreaza intr-o masura mult mai mare comparativ cu cea a plasticului.
  4. Avand in vedere ca recipientele de sticla nu se uzeaza aproape deloc, este si o varianta mai ieftina pe termen lung.

Sursa foto: timigustafson.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cesar Bitlan

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea