Va propun astazi o reteta de gogosari dulci-acrisori care se face foarte usor. Ii fac in fiecare an si sunt foarte apreciati. Merita sa-i preparati!
Ingrediente:
- 3 kg gogosari curatati de cotoare
- 500 ml otet
- 250 g zahar
- o lingura rasa de sare grunjoasa
- boabe de mustar
- boabe de piper
- 3 morcovi
Mod de preparare:
Am pus gogosarii spalati si curatati de cotoare intr-un lighean mai mare impreuna cu sarea, zaharul si otetul. Am adaugat rondele de morcovi, am amestecat, am acoperit cu un prosop si i-am lasat 24 de ore. Am mai amestecat din cand in cand. Cred ca de 4-5 ori in cele 24 de ore.
Dupa 24 de ore am asezat gogosarii si rondelele de morcovi in borcane sterilizate cu zeama lasata, cu boabe de mustar si piperr, le-am inchis ermetic si le-am asezat pe tava aragazului. Le-am introdus in cuptor, am aprins focul si le-am lasat 5 minute din momentul in care lichidul a inceput sa fiarba. Am stins cuptorul si le-am lasat sa se raceasca in cuptor.