Retete

#dulceata gogonele #gogonele #camara #dulceata

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Legume transformate in delicatese: dulceata de gogonele

Pentru cine crede ca locul gogonelelor nu este decat la saramura sau la otet, trebuie sa treaca peste prejudecati si sa incerce aceasta dulceata. Este asemanatoare la gust cu dulceata de nuci verzi.

Ingrediente:

  • 5 kg gogonele
  • 4 kg zahar
  • doua lamai
  • doua cani de nuca

Mod de preparare:

Se taie gogonelele in cuburi mici si se toarna zaharul deasupra. Se lasa doua ore, mestecand mereu in ele sa se topeasca tot zaharul si sa iasa tot lichidul din gogonele. Se pun la foc mare, pana incep sa clocoteasca, dupa care se reduce focul la jumatate. Dupa ce se aduna toata spuma,se adauga lamaile, taiate feliute si fara samburi, si se mai lasa pe foc pana trece testul bobitei (adica bobita de dulceata pusa pe o farfuriuta rece ramane intreaga). Se pune fierbinte in borcane si se adauga si nuca rupta bucati. Se asaza borcanele cu capul in jos pana la racire.

  •   2015-10-13
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Articol scris de

Mihaela Vulpe

Vezi toate articolele

Date de contact

mihaelavulpe75@gmail.com

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii