Retete

#bomboane crocante cu ciocolata #desert #ciocolata

Gateste cu Oana: Desert gata in 15 minute! Bomboane crocante cu ciocolata, merisoare si fulgi de porumb

Aceste bomboane de ciocolata crocante vor fi iubite atat de copii, cat si de adulti. Trei ingrediente (ciocolata topita, merisoare si fulgi de porumb), fara sa coci, un desert care este gata in 15 minute de preparare si o ora de stat la frigider.

 

Merisoarele pot fi inlocuite sau completate si de alte fructe deshidratate, in functie de ce aveti prin casa. Eu am pus merisoare si afine, dar mergeau si cirese uscate ori stafide. Totul e in functie de gusturi sau de ce gasiti prin casa sau la magazin.

Ingrediente:

  • 3 cani fulgi de porumb (am folosit fulgi de porumb cu miere si fulgi simpli)
  • 1/2 cana de fructe uscate (am folosit merisoare si afine)
  • doua cani (400 grame) de ciocolata amaruie (neagra) maruntita fin

Mod de preparare:

1. Intr-un bol rasturnati fulgii de porumb pe care incercati sa-i maruntiti usor cu mana, impreuna cu fructele uscate. Amestecati-le.

2. Intr-un vas pus la bain marie (adica deasupra unui vas cu apa fiarta) turnati o cana si jumatate din ciocolata maruntita. Amestecati circa 3-5 minute pana se topeste. Ultimul sfert din ciocolata maruntita adaugati-l abia dupa ce ati luat vasul de pe foc. Omogenizati si turnati peste fulgii cu fructe. Amestecati pentru ca ciocolata sa ajunga in cat mai multe zone ale fulgilor si fructelor.

3. Cu o lingura formati mici gogoloaie (vor fi foarte neregulate dupa cum va prindeti si din poza), pe care le puneti pe o hartie de copt. Tava cu hartia de copt puneti-o in frigider pentru minim o ora.

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe gandurisibucatareala.ro si retetetv.ro.

  •   2015-04-02
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii