Retete

#ficatei #ficatei in sunculita #experti acasa.ro

Gateste cu Oana: Cum se fac ficateii de pui in sunculita

Este o reteta ieftina si nu foarte complicata, dar buna pentru atunci cand aveti musafiri in familie, pentru ca iese o tava intreaga la doar jumatate de kilogram de ficatei de pui. Trebuie sa fiti atenti cand cumparati kaiserul, sa fie din cel lat, ca sa puteti inveli mai usor ficateii.

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

  • 500 gr ficatei proaspeti ( nu folositi din cei congelati) de pui
  • 300 gr sunculita taraneasca sau bacon sau kaizer (ideea e sa nu fie prea gras)
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb
  • cascaval pentru ras deasupra (100-200 de grame)
  • sare, piper
  • scobitori

Mod de preparare:

Se spala ficateii, se lasa sa se scurga apa de pe ei. Se feliaza kaizerul. Se inveleste cate un ficacior intr-o bucata de kaizer si se fixeaza pe scobitoare.

Se aseaza intr-o tava care a fost unsa cu cativa stropi de ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper, putin cimbru. Se adauga vinul si se poate completa cu apa, astfel incat ficateii sa fie trei sferturi acoperiti de lichid. Se acopera tava cu capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa 15- 20 de minute se ia folia de aluminiu si se rade cascaval deasupra. Se da iarasi la cuptor pana se rumenesc.

Se servesc ca aperitiv cald sau ca fel principal alaturi de o salata sau castraveti ori gogosari murati.

Pe data viitoare! 

Oana Grecea, Ganduri si Bucatareala

PS: Mai multe ganduri, impresii si sfaturi pe Facebook

  •   2013-10-08
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii