Retete

#chiftele # chiftelute din vinete si naut #vinete

Gateste cu Oana: Chiftelute din vinete si naut

Vinetele se gatesc in Romania mai mult in salata insa ele sunt un ingredient foarte folosit in Orientul Mijlociu si nu numai. Recomandarea mea este sa incercati sa gatiti si chiftelute din vinete cu naut, facute la cuptor, intr-un mod cat mai sanatos posibil. 

Singurul moment cand prajiti ceva este cand sotati putin vinetele taiate cubulete. Dar hai sa urmarim ingredientele si pasii pentru cele mai sanatoase si delicioase chiftelute din vinete. Vegetariene, de post, dar potrivite si pentru copii.

Intreaga reteta, cu mai multe poze si cu mai multe detalii o gasiti pe blogul The First Mess.

Ingrediente pentru circa 18 portii:

  • doua lingurite ulei de masline
  • o vanata de marime medie taiata cubulete mici si presarata cu sare si piper
  • 1/2 cana de naut fiert (ori din conserva, ori fiert inainte si racit; atentie, pastrati zeama de la naut ca o sa trebuiasca)
  • 1/4 ceasca faina de migdale
  • 1 lingura amestec de condimente Zatar (un amestec foarte bun si pentru fripturi, pe care l-am cumparat de la un magazin turcesc de pe Drumul Sarii)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • jumatate de legatura de patrunjel tocat
  • 1-2 lingurite de coaja rasa de lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 1/4 cana zeama de la conserva de naut (sau din oala in care a fiert)
  • 2 felii de paina prajita (sau echivalentul lor in pesmet)

Chitfelutele se servesc cu sos pesto (de cumparat sau facut in casa).

Mod de preparare:

1. Incalziti cuptorul la treapata cea mai mare. Pregatiti o tava cu hartie de copt pe ea. Turnati putin ulei de masline si intindeti daca este cazul cu mana.

2. Intr-o tigaie incalziti putin ulei de masline. Puneti vinetele taiate cubulete si rumeniti-le pana devin aurii, circa 10 minute. Condimentati-le cu sare si piper.

3. Puneti in mixer toate ingredientele, mai putin vinetele si painea prajita. Dupa ce aveti o pasta uniforma turnati si vinetele si mixatile la o treapta mai mare a procesorului. Adaugati si painea prajita. Mixati pana aveti o pasta compacta.

4. Formati din mana chiftelute de dimensiunea dorita. Puneti chiftelele din vinete si naut pe foaia de copt si bagati-le la cuptor pentru 25 – 30 de minute. La jumatatea timpului intorceti-le.

5. Serviti chiftelutele calde cu verdeata, rosii cherry si sos pesto.

Sursa foto: The First Mess (+ Retete TV pentru Zatar)

  •   2015-09-09
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii