Retete

#rechin sos alb #rondele de rechin #reteta peste

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Rondele de rechin cu sos alb

Mancare sanatoasa, aromata si usor de preparat,  rondele de rechin cu sos alb cu siguranta ii va surprinde pe cei dragi tie.

Ingrediente:

  •  4-5 rondele de rechin congelate
  • 150 g unt
  • 6 catei mici de usturoi
  • 3-4 crengute mici de cimbrisor
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura rasa cu faina
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

1. Mai intai am decongelat rondelele de rechin si le-am uscat bine cu prosoape absorbante. Le-am condimentat cu sare si piper si le-am stropit cu zeama de la o jumatate de lamaie. Le-am lasat la marinat 30 de minute.

2. Am pus 100 g de unt la topit intr-o tigaie, am adaugat crengutele de cimbrisor si patru catei de usturoi zdrobiti. Am lasat cateva secunde sa se aromeze untul si am pus rondelele de rechin . Le-am lasat circa trei minute pe fiecare parte. Daca le lasi mai mult, o sa inceapa sa se sfarame. Le-am scos cu o paleta si le-am asezat pe o farfurie intinsa.

3. Am scos usturoiul si cimbrisorul din unt, am pus restul de unt si am lasat sa se topeasca. Am adaugat laptele amestecat cu faina si am lasat doua minute. Sosul trebuie sa se ingroase ca o smantana mai fluida. Am potrivit gustul cu sare si piper, am pus zeama de la o lamaie si doi catei de usturoi tocati foarte marunt.


 

  •   2015-03-09
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii