Retete

#placinta cu foi fragede #placinta cu dovleac #placinta #dovleac

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Placinta cu dovleac si foi fragede

Este timpul dovleacului si m-am gandit sa mai prepar o placinta. Este preferata mea alaturi de cea de mere.

 

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 14 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 ou
  • 8 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • faina cat cuprinde (circa 400 g)

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1,5 kg dovleac curatat
  • 1 cana zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 2 linguri pesmet
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

Amesteci intr-un lighenas lapetele cu uleiul, oul, zaharul, esenta si praful de copt. Adaugi faina treptat si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il imparti in doua.

Dai dovleacul curatat pe razatoarea mare si il amesteci cu zaharul si scortisoara.

 

 

Eu am copt placinta intr-o tava de 30×35 cm. Intinzi o foaie si o asezi in tava unsa si tapetata si presari deasupra pesmetul. Pui dovleacul, acoperi cu a doua foaie, pe care o intepi cu furculita din loc in loc.

O introduci in cuptorul incins pana se rumeneste frumos deasupra. Scoti tava din cuptor, o presari cu zahar pudra, o lasi sa se raceasca foarte bine, dupa care o tai bucati si o servesti.

  •   2015-09-09
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii