Retete

#gogosari umpluti cu vinete #reteta gogosari #gogosari #retete iarna

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

O reteta pe atat de interesanta, pe atat de gustoasa, pe care o servi cu mare placere la iarna!

Ingrediente:

  • 15-20 gogosari
  • 4 vinete mari
  • 1 l suc de rosii
  •   ½ l ulei
  • 1 lg sare mare
  • 5 lg zahar

Mod de preparare:

Am curatat gogosarii de cotoare, decupand cu grija in jurul cozii si i-am curatat de seminte. Vinetele le-am curatat de coaja, le-am taiat felii grosute, apoi fiecare felie am taiat-o cuburi, pe care le-am prajit in ulei incins. Aveti grija ca vinetele sunt mare amatoare si consumatoare de ulei, cat le dai atata inghit!!! Asa ca puneti cate putin, atat cat sa aiba loc sa se prajeasca, fara sa se “lafaie”. Dupa ce s-au prajit, le-am pus la scurs, in strecuratoare.

Cand s-au scurs, le-am presarat cu un praf de sare mare, dar cernuta, apoi am umplut cu ele gogosarii.

Intr-o cratita am pus sucul de rosii amestecat cu sare si zahar , sa fiarba un pic, apoi am pus si gogosarii. I-am lasat acolo cam 15-20 min, sa se inmoaie, apoi am pus in borcane, cu tot sosul de bulion rezultat, asa fierbinte, inchizand bine borcanele.

Observatii: Daca vreti sa fie mai picante, adaugati si usturoi pisat si piper peste cuburile de vinete, inainte sa umpleti gogosarii cu ele.  


 

  •   2016-09-21
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Articol scris de

Mihaela Vulpe

Vezi toate articolele

Date de contact

mihaelavulpe75@gmail.com

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii