Retete

#negresa cu bezea #negresa #desert

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Negresa se face foarte repede. Mi-a luat 10 minute sa amestec ingredientele, plus coptul. 

Ingrediente:

  • 2 ½ cani apa
  • 1 ½ cana zahar
  • ½ cana ulei
  • 4 linguri gem
  • 3 linguri cacao
  • 3 cani faina
  • 2 lingurite bicarbonat
  • ½ pahar otet
  • 3 galbenusuri
  • 1 esenta de rom
  • coaja de la o lamaie

Pentru bezea:


Cum prepari

1. Intr-un lighean, am pus toate ingredientele (fara cele de la bezea) si le-am amestecat cu telul. Folosesti ce gem iti place cel mai mult sau ce ai prin casa. Am turnat compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt.

 

2. Am introdus tava la cuptor si am lasat 45 de minute. Prajitura trebuie sa fie tare si sa se desprinda de pe margini. Eu o incerc si cu o scobitoare. Pentru bezea, am batut spuma tare albusurile impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Am intins peste prajitura si am mai lasat 10 minute, pana s-a maronit usor deasupra.

3. Am lasat-o sa se raceasca putin si am taiat-o. Ideal este sa o lasi sa se raceasca complet inainte sa o tai. Merge sa o faci si cu o glazura de ciocolata sau de post, fara galbenusuri. Este buna oricum.

  •   2016-08-12
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din retete

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii