Retete

#tort cu fulgi de zapada #tort Revelion #tort

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Noaptea de Revelion trebuie petrecuta cu fast, pentru a intra in Noul An cu bucurie si belsug. Revelionul este momentul cand toata Planeta se bucura, se umple de fericire. Toata lumea canta, rade, danseaza pentru acelasi lucru si cu inima deschisa. Se poate spune ca participam la "cea mai mare petrecere din lume"! Daca aveti invitati acasa, pregatiti un tort minunat pentru a celebra trecerea dintre ani.

Tort cu miez rosu si fulgi de zapada

Ingrediente pentru tort

  • 3/4 cana unt moale
  • doua cani zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri colorant alimentar rosu
  • o lingura esenta de vanilie
  • 2 3/4 cani faina
  • 1/2 cana cacao
  • o lingura praf de copt
  • 3/4 lingura bicarbonat
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 1/2 cana lapte batut
  • crema alba ca zapada
  • fulgi de nea

Ingrediente pentru  crema alba ca zapada

  • 450 g crema branza Philadelphia
  • 115 g unt nesarat, moale
  • doua lingurite esenta vanilie
  • 6-8 cani zahar pudra

Ingrediente fondant pentru fulgi de zapada

  • 1/4 cana frisca lichida
  • 1 1/2 lingura gelatina
  • 1/2 lingurita praf de bezele
  • 1/2 cana sirop de porumb
  • 3 linguri unt
  • 1 1/2 lingura glicerina
  • 1/2 lingurita sare
  • doua lingurite esenta vanilie sau orice esenta preferati
  • 900 g zahar pudra
  • forme de taiat "fulgi de nea" de diferite dimensiuni

Pentru acest tort aveti nevoie sa pregatiti din timp fondantul pentru fulgii de zapada, in cazul in care nu gasiti sa-l cumparati din magazin.

Fondantul si fulgii de zapada

Puneti 700 g zahar pudra intr-un bol mare de sticla si lasati-l deoparte.

Compozitia 1 

Amestecati gelatina cu frisca lichida intr-un bol de yena. Lasati sa se dizolve timp de 2 minute, apoi puneti bolul intr-un cuptor cu microunde pentru 1 minut la putere maxima. Scoateti din cuptor si amestecati pentru a va asigura ca gelatina este dizolvata complet. Daca nu este gata mai puneti in cuptor pentru inca 30 de secunde. Amestecati siropul de porumb in aceasta compozitie, apoi adaugati untul. Daca untul nu se va topi aproape tot,  puneti bolul pentru inca 10 secunde in cuptorul cu microunde. Atentie, amestecul nu trebuie sa fie foarte fierbinte!

Compozitia 2

Puneti glicerina intr-un bol mic de sticla. Adaugati sarea, praful de bezele si esenta de vanilie. Daca nu gasiti de cumparat praf de bezele, puteti farama/macina cateva bezele.

Amestecati bine pentru omogenizare.

Faceti un cuib in mijlocul zaharului pudra pe care l-ati lasat deoparte. Turnati compozitia 1 si compozitia 2 in mijloc si incepeti sa amestecati din centru spre margini.

Amestecati bine tot zaharul pana obtineti un fel de "aluat". Daca vi se pare uscat "aluatul",  framantati in continuare pentru ca anumite ingrediente actioneaza mai lent in compozitie.

Scoateti "aluatul" din bol pe o masa de lucru si framantati. Daca aluatul este uscat, luati o lingura de unt in maini si framantati-l pana se omogenizeaza. Atentie, NU adaugati zahar pudra!

Inveliti aluatul in folie pentru alimente si tineti-l peste noapte la frigider.

Pregatiti fulgii de zapada.

Scoateti fondatul de la rece din timp. Puteti incepe sa lucrati cu fondantul cand acesta ajunge la temperatura camerei.

Daca fondantul este lipicios puteti presara zahar pudra pe masa de lucru.

Intindeti o foaie de 3 mm grosime. Taiati "fulgii de zapada" cu ajutorul formelor speciale, de diferite dimensiuni.

Asezati fulgii pe hartie de copt, intr-o tava. Puneti tava la rece, intr-un loc uscat timp de 18 ore pentru a se intari fondantul.

Crema alba ca zapada

Intr-un bol de sticla, cu ajutorul unui mixer, bateti crema de branza Philadelphia pana devine pufoasa. Adaugati unt si bateti pana se omogenizeaza. Amestecati esenta de vanilie in compozitie.

Puneti cate doua cani de zahar pudra odata si amestecati bine. Repetati pana terminati zaharul, amestecand bine dupa fiecare sesiune. In cazul in care compozitia este prea moale, puneti-o la frigider pentru 20 minute.

Tortul

Incalziti cuptorul la 350 grade Celsius.

Ungeti cu unt si tapetati cu faina patru tavi rotunde de 20 cm.

Compozitia 1

Intr-un bol mare de sticla, cu ajutorul unui mixer, bateti untul 2-3 minute, pana devine pufos. Adaugati putin cate putin zahar si bateti bine pentru omogenizare. Puneti ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare in parte cate un minut. Amestecati colorantul si esenta de vanilie in compozitie.

Compozitia 2 

Intr-un bol mare de sticla amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si cacao.

Adaugati compozitia 2 in compozitia 1, alternand cu laptele batut. Incepeti si terminati sesiunile cu compozitia 2. Amestecati bine dupa fiecare.

Dupa ce ati obtinut un aluat omogen, turnati 1/3 din cantitate in fiecare tava.

Puneti la cuptor doua tavi pe raftul de sus si doua tavi pe raftul de jos. Dupa 10 minute inversati. Coaceti pentru inca 10-12 minute.

Inchideti focul cuptorului si dechideti usa acestuia. Lasati tavile cu blat sa se relaxeze 10 minute in cuptor, apoi scoateti-le.

Desprindeti usor blatul din fiecare tava si lasati sa se raceasca complet.

Asezati tortul pe un platou sau un suport special de tort.

Puneti primul blat, apoi intindeti uniform o cana cu crema alba ca zapada. Asezati urmatorul blat, apoi crema si repetati pana la ultimul in acelasi fel. Terminati crema, acoperind tot tortul. Va fi un tort imbracat in alb!

Decorati tortul cu fulgi de nea din fondant. Lipiti fulgi pe margini si asezati-i vertical deasupra tortului. Daca cei de pe margine nu stau lipiti, folositi crema alba ca zapada pentru a-i fixa.

Tortul este gata! Arata fabulos. La miezul noptii puneti pe tort mici artificii si aprindeti-le in momentul servirii. Va arata magic!

Ponturi

Daca doriti un fondant colorant, adaugati colorant alimentar dupa preferinte in compozitia 2.

Puteti folosi orice forme de taiat doriti pentru a decora tortul.

La multi ani si sa aveti un An Nou fantastic!

Pentru orice informatie ma puteti contacta:

Facebook: Szasz Sasha

E-mail andreea.oana.szasz@gmail.com

Tel: 0724442240

Sitelatreimagari.ro

  •   2016-12-28
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din retete

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii