Retete

#cocos #desert #rulada de biscuiti #crema de cocos

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Rulada de biscuiti cu crema de cocos

Prima mea sugestie pentru voi, cititorii Acasa.ro, este rulada de biscuiti cu crema de cocos. Este prima prajitura pe care am pregatit-o in viata mea si pe care mereu o fac cu drag pentru familia mea, pentru colegi si prieteni atunci cand vreau sa le ofer un desert rapid. V-o dezvalui si voua, mai ales ca nu necesita multa indemanare, nici fierbere si nici coacere. 
 


Ingrediente pentru blat:

  • 500 g biscuiti simpli
  • 100 g margarina
  • 3 linguri cacao
  • 1 ½ cana lapte
  • esenta de rom
  •  4 linguri zahar pudra


Ingrediente pentru crema

  • 200 g unt
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri lapte praf
  • esenta de vanilie
  • 150 g nuca de cocos

 

Mod de prepare:

1. Da biscuitii prin masina de tocat si amesteca-i cu zaharul pudra, cacaua si esenta. Adauga margarina, toarna laptele treptat si omogenizeaza bine amestecul.

 2. Untul moale astepta sa-l mixezi cu zaharul pudra. Adauga laptele praf, esenta de vanilie si 100 g de fulgi de cocos.

3. Intinde jumatate din compozitia de biscuiti pe o folie de aluminiu. Daca nu ai, poti folosi si una de plastic. Acopera cu o alta folie si intinde cu sucitorul. Ridica folia, intinde jumatate din crema si rulaleaza strans cu ajutorul foliei.

4. Imbrac-o in nuca de cocos, impatureste-o in folie si da-o la rece pentru cel putin o ora. La fel procedezi si cu ingredientele ramase.

Daca ai la indemana, poti sa le pui in mijloc si banane.

Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.

Mariana Robescu
Food editor Pap tot!

  •   2014-05-07
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii