Retete

#pranz #cina #omleta #omleta usturoi #omleta ceapa verde

Expertul Acasa.ro, Cristian Verzea: Reteta de sezon - Omleta cu usturoi proaspat

Omleta cu usturoi proaspat este un antreu usor si rapid de gatit, foarte gustoasa pentru masa de pranz si cina. Usturoiul proaspat este o delicatesa, care trebuie gatit odata cu venirea primaverii. O omleta cu aceasta aroma speciala va fi ideea perfecta pentru orice gospodina.
 

 

Reteta de omleta cu usturoi verde este foarte sanatoasa si, daca nu agreati usturoiul, inlocuiti cu ceapa verde. Folositi doar partea alba a acestor legume, nu frunzele, pentru ca in urma calirii trebuie doar sa se inmoaie, nu sa devina tare si crocanta.

Ca si ingredient principal in omlete este oul, un aliment sanatos care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia nimanui. In plus, aceasta omleta cu usturoi proaspat este foarte ieftina, ideala pentru doua persoane. Daca doriti o cantitate mai mare, dublati ingredientele.

Secretul omletei perfecte nu consta in agitarea puternica a oualor. Daca bateti ouale foarte tare, puteti obtine foarte usor o omleta elastica. Puteti adauga la doua oua intregi inca un galbenus. Acesta ar fi secretul unei omlete perfecte.

Chiar daca nu ati gatit pana acum, puteti incerca o omleta doar din albusuri, este delicioasa. Dupa preferinta, puteti orna omleta cu usturoi proaspat cu
branza rasa.

Ca orice omleta, se serveste foarte bine cu salata de rosii, salata verde si alte cruditati.
 

Puteti sa incercati si omleta delicioasa cu branza feta si broccoli. Vezi reteta aici

 

Timp de preparare: 20 de minute.

Dificultate: usor.

Ingrediente:

  • o legatura de usturoi proaspat;
  • doua oua;
  • ulei pentru prajit;
  • patrunjel si sare.


Mod de preprare:

Pentru a prepara aceasta omleta, se curata si se spala foarte bine usturoiul proaspat, dupa care se toaca rondele. Intr-o tigaie pe aragaz se pune ulei, aproximativ 4 linguri, dupa care se adauga usturoiul verde si se caleste pana la rumenire.

Intr-un castron se bat cele doua oua si se amesteca cu sarea, apoi se scurge bine peste usturoi si se amesteca pentru a se contopi ambele ingrediente. Omleta cu usturoi proaspat se gateste bine pe o parte, iar dupa o rumenire usoara se intoarce si se continua pe partea cealalta.

Dupa ce omleta este perfect prajita, se scoate pe o farfurie incercand sa eliminati excesul de ulei. Peste aceasta se poate presara putin patrunjel proaspat, sau se pune in mijlocul omletei o frunza mai mare pentru un aspect frumos.



Sursa foto: mis-recetas.org

  •   2014-05-12
  •  
  •   comentarii
Cristian Verzea

Articol scris de

Cristian Verzea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii