Retete

#ardei umpluti de post #ardei umpluti ciuperci #ardei umpluti #mancare de post

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Ardei umpluti cu ciuperci

Recunosc, imi plac ardeii umpluti cu carne, dar am zis sa incerc si ceva mai light, de post. M-am gandit cum sa-i prepar, am trecut la lucru si rezultatul a fost absolut delicios. O sa va placa cu siguranta!
 
 

Ingrediente:

  • 8 ardei grasi mai mari
  • 4 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 10 ciuperci potrivite
  • o cana orez
  • 4 linguri ulei
  • o legatura patrunjel
  • doua rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare:


1. Am scos cotoarele ardeilor, i-am spalat si i-am pus la scurs. Am pus uleiul la incins si am calit ceapa tocata marunt pana s-a inmuiat putin.
2. Am adaugat morcovii dati pe razatoarea mare, am amestecat si am lasat 1-2 minute. Au urmat ciupercile, pe care le-am pus tocate marunt. Am lasat pana s-au inmuiat.
3. Am pus orezul spalat in mai multe ape, am amestecat, am condimentat cu sare si piper si am lasat circa cinci minute. Am oprit focul, am pus patrunjelul tocat marunt si am lasat sa se racoreasca.
4. Am umplut ardeii cu compozitia de ciuperci, i-am asezat intr-o cratita, am taiat rosiile felii si am pus capace la ardei. Poti sa umpli si ardei mai mici.
5. Am acoperit cu apa si am pus la fiert. Am lasat la fiert pana ardeii s-au inmuiat si orezul s-a fiert (cred ca au fiert circa o ora). Ii poti servi atat calzi, cat si reci.
 

Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.

Mariana Robescu

Food editor Pap tot!

 
  •   2015-03-25
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii