Ingrediente:
- 200 grame paine uscata, taiata cubulete
- 40 grame unt
- 2 catei usturoi
- 200 grame castraveti de sera
- 200 grame rosii cherry
- 100 grame baby spanac
- o cutie mica boabe porumb (circa 140 grame)
- o ceapa
- jumatate legatura patrunjel
- doua linguri otet
- o lingura otet balsamic
- 6 linguri ulei masline
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie topiti untul in care prajiti, apoi bucatile de paine taiate in cubulete; dupa ce ele s-au rumenit putin adaugati si usturoiul maruntit
2. Curatati castravetii cu o lingurita (adica luati-le din miezul apos), taiati-i de-a lungul in jumatati, apoi in cubulete.
3. Spalati rosiile cherry si apoi taiati-le in jumatate.
4. Pregatiti frunzele de spanac. Daca sunt prea mari, le puteti taia in doua.
5. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Faceti la fel si cu patrunjelul.
6. Dressingul pentru salata se face amestecand cele doua feluri de otet, sarea, piperul si uleiul de masline. Mixati bine.
7. Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati-le bine, chiar cu mana, ca dressingul sa patrunda inclusiv un bucatile de paine prajita. Tot cu mana puteti pune portiile in farfurii.
Pofta buna, asta a fost tot!
Oana Grecea
Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe gandurisibucatareala.ro si retetetv.ro.