Retete

#rulada #rulada aperitiv #pasta de branza #lapte #faina #unt

Expertul Acasa.ro, Felicia Heresanu: Rulada-aperitiv cu pasta de branza

O reteta care nu necesita multa pricepere si nici ingrediente sofisticate, rulada-aperitiv cu pasta de branza poate fi servita si la micul dejun, si la pranz, dar si la cina atat calda, cat si rece.

 

Ingrediente pentru rulada:

  • 500 gr lapte
  • 120 gr faina
  • 120 gr unt
  • o lingura de ulei
  • 4 oua
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 gr branza proaspata dulce
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • smantana si telemea pentru ornat

Mod de preparare pentru rulada

Se fierb laptele cu unt, uleiul si sarea. Se iau de pe foc si se adauga treptat faina amestecand continuu cu telul, pentru a nu se forma cocoloase.

Apoi se adauga patru galbenusuri si se amesteca in continuare pe foc pana se ingroasa .

Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga patru albusuri batute spuma.

Se toarna pasta in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 200 grade Celsius.

Dupa ce se scoate din cuptor se ruleaza intr-un prosop umed pana se raceste.

Mod de preparare pentru umplutura

Se amesteca branza cu sarea, patrunjelul si mararul taiate foarte fin si se freaca pana formeaza o pasta spumoasa.

Cu aceasta umplutura se umple rulada si apoi se ruleaza si se lasa la rece doua ore .Se serveste ornata cu smantana, peste care se razuieste telemea.

Se poate servi si calda, dandu-se la cuptor 10 minute.

Pofta buna!

Date de contact:
Felicia Heresanu
E-mail: heresanufelicia@ymail.com
Tel.: 0740151484

  •   2014-03-26
  •  
  •   comentarii
Felicia Heresanu

Articol scris de

Felicia Heresanu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii