Retete

#fursecuri #fursecuri bezea #fursecuri gem #forma fursecuri

Gateste cu Oana: Fursecuri cu bezea

Altfel de fursecuri, destul de dulci, dar racoroase, merg facute atunci cand nu stiti ce sa mai faceti cu gemul pe care-l aveti prin casa.

Ingrediente:

  • 300 g unt;
  • 10 lingurite zahar pudra;
  •  esenta de vanilie;
  •  450 g faina;
  •  o lingurita amoniac;
  • patru galbenusuri;
  •  gem de caise pentru umplutura;

Ingrediente pentru bezea:

  •  4 albusuri;
  •  16 lingurite zahar pudra;
  •  un praf de sare;
  •  vanilie.

Mod de preparare:


Se amesteca untul cu galbenusurile, vanilia si zaharul pudra. Se lasa sa se odihneasca acest aluat timp de 30 de minute, dupa care se adauga faina amestecata cu amoniacul si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Daca e nevoie, se mai adauga putina faina. Se da din nou aluatul la rece.

Apoi se intinde o foaie de 0.5 cm grosime si se taie cu o forma rotunda mica sau un paharel mic fursecurile.
 
Separat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga treptat din zahar pana se face bezeaua lucioasa. Intai se bat bine albusurile cu sare, la viteza mare a mixerului, apoi adaugam zaharul cate o lingurita, mixand de data aceasta la viteza mica.

Pe fiecare fursesc se pune un mot de spuma si se da apoi la cuptor pana se aureste aceasta spuma. Cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte, dar cand bagati tava in cuptor reveniti la foc mic, pana se intareste bezeaua.

Se ung cu gem abia cand s-au racit suficient si apoi se unesc fursecurile intre ele.
 
 

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro.

  •   2014-03-19
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii