Retete

#bucatarie #sfaturi bucatarie #snitele crocante #incalzire piure

Expertul Acasa.ro, Felicia Heresanu: Sfaturi practice in bucatarie pentru orice gospodina

Fie ca esti novice in ale gatitului, fie ca ai state vechi in bucatarie, sfaturile practice nu-ti vor prisosi niciodata. Tot timpul vom avea ceva de invatat, doar astfel preparatele noastre vor deveni mai gustoase si mai usor de pregatit.  

 

1. Cartofii pentru prajit nu se pun imediat in uleiul incins asa cum au fost scosi din apa. Ei se tamponeaza cu un prosop curat, iar apoi se incinge uleiul. Se verifica cu  o felie de cartof si, daca in 20 secunde, se ridica la suprafata se pot pune si ceilalti cartofi.

2. Piureul de cartofi se poate reincalzi pe baie de aburi, adaugand putin lapte cald sau supa de carne pentru a pastra aceeasi consistenta.

 

3. Cartofii si snitele trebuie prajite in cantitati mai mari de ulei, deoarece vor fi mai crocante si mai gustoase. 

4. In preparatele in care folositi orez , dupa ce se spala in mai multe ape, acesta se va lasa cel putin jumatate de ora in apa pentru a se umfla mai bine sau se poate prefierbe. Preparatele vor fi mai afinate.

5. Pentru un aluat care trebuie intins in foi subtiri se adauga la framantat o lingurita de sare si doua linguri de otet la 1 kg faina. Astfel aluatul va avea o mai buna elasticitate si se va intinde mai usor.

 

Date de contact:

Felicia Heresanu

E-mail: heresanufelicia@ymail.com

Tel.: 0740151484

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Felicia Heresanu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea