Retete

#prajitura smochine #prajitura cu piersici #prajituri de casa

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Prajitura de casa cu piersici si smochine

Prajiturile de casa sunt preferatele mele pentru ca am posibilitatea sa le pregatesc din ingrediente alese cu grija chiar de mine. Gustul prajiturilor de casa este grozav, iar de cele mai multe ori ne duce cu gandul la mama, bunica sau vreo matusa grijulie ce ne-a marcat copilaria cu acel "ceva dulce"! Va impartasesc mai jos o reteta de "ceva dulce" facut in casa!


Ingrediente pentru prajitura cu piersici si smochine:

  • 3 piersici coapte, curatate si taiate in sferturi
  • 150 g smochine coapte, curatate si taiate sferturi
  • doua lime
  • 200 g branza ricotta ( sau urda )
  • 200 g smantana foarte grasa
  • 100 g migdale maruntite
  • 200 g faina alba
  • o lingura praf de copt
  • 220 g zahar
  • 150 g unt la temperatura camerei, taiat cubulete
  • doua oua
  • o lingura esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius si pregatiti tava pentru prajitura. Folositi o tava de tort cu pereti detasabili - ungeti cu unt sau ulei apoi tapetati cu hartie pentru copt.

Curatati piersicile si smochinele, taiati-le in sferturi si stropiti-le cu zeama de la o lime. Zeama de lime ajuta ca fructele sa-si pastreze culoarea si textura in timpul coacerii.

Intr-un bol de sticla amestecati cu mana faina cu zaharul, praful de copt, sarea, zeama de la cealalta lime, migdalele maruntite, cubuletele de unt si esenta de vanilie. Amestecul prinde textura unui "crumble". Luati o cana din acest crumble si pastrati la frigider pentru mai tarziu. Folositi un mixer de mana pentru restul compozitiei. Adaugati cu grija ouale si smantana. Amestecati cu mixerul pana obtineti o textura cremoasa pentru aluat.

Turnati 1/2 din aluatul obtinut in tava pregatita anterior. Asezati jumatate din cantitatea de fructe peste aluat, apoi presarati jumatate din ricotta peste ele.
Din cantitatea de fructe pastrati deoparte cateva smochine pentru decorul final.

Turnati restul de aluat in tava si adaugati fructele si ricotta ramase. Deasupra presarati compozitia pastrata la frigider, acel crumble minunat ce va arata grozav peste prajitura.

Puneti prajitura la cuptor si coaceti 1 ora si 15 minute. Incercati prajitura cu o scobitoare pentru a sti sigur ca este gata. Daca scoateti scobitoarea curata inseamna ca este coapta si gata sa o scoateti din cuptor. Lasati prajitura sa se linisteasca in tava pentru 15 minute, apoi desfaceti peretii tavii.  

Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte sa presarati zaharul pudra si sa o decorati cu smochinele proaspete.

Pont: puteti inlocui smochinele proaspete cu cele uscate si piersicile proaspete cu cele din compot.

Puteti servi prajitura cu inghetata de vanilie, frisca de casa sau pur si simplu asa cum este! Pofta mare!

Pentru orice informatie ma puteti contacta:
Facebook:
Szasz Sasha
E-mail: andreea.oana.szasz@gmail.com
Tel: 0724442240
Site: latreimagari.ro

  •   2015-02-11
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii