Ingrediente
Pentru foi:
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 6 linguri lapte
- o lingurita cu varf de amoniac
- faina cat cuprinde (aproximativ 750 g)
- un praf sare
Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 3 linguri cu varf de faina
- 250 g zahar
- 1 pachet margarina
-
doua esente de vanilie
Cum prepari:
1. Amesteca ouale cu zaharul, uleiul, laptele, praful de sare si amoniacul nestins. Adauga faina si framanta un aluat potrivit de tare, nelipicios, cat sa-l potiintinde cu sucitorul.
2. Imparte-l in trei. Intinde trei foi, pe care le coci pe fundul tavii pe care ai presarat-o bine cu faina. Cand sunt gata, foile trebuie sa fie foarte usor rumenite pe margini. Lasa-le sa se raceasca.
3. Pentru crema, amesteca intr-o oala cu fundul gros laptele cu zaharul si cu faina. Pune cratita pe foc mic si las-o pana s-a ingrosat. Da-o deoparte, adauga margarina moale si esenta de vanilie si amesteca pana cand margarina s-a incorporat. Las-o sa se raceasca.
4. Unge prima foaie cu jumatate din crema, pune a doua foaie, restul de crema si acopera cu a treia foaie. Preseaza putin ca sa se prinda crema de foi si da-o la rece pana a doua zi. Pentru ca foile sa se inmoaie bine ar fi ideal ca prajitura sa fie tinuta la rece doua zile.
5. Cand o servesti, presar-o cu zahar pudra.
Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.
Mariana Robescu
Food editor Pap tot!