Retete

#prajitura Alba-ca-Zapada # reteta prajitura #reteta traditionala #alba ca zapada

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Alba-ca-Zapada, prajitura pe care nu o vei putea refuza vreodata!

Cu siguranta, ai gustat cel putin o data prajitura delicata, "botezata" dupa numele frumoasei din poveste. Este o reteta pe care toate bunicile si mamele au incercat-o, caci se face usor si nici nu necesita ingrediente deosebite! Daca ti-e dor de acest desert care pur si simplu ti se topeste in gura, in loc sa le ceri ajutorul, mai bine surprinde-le cu propria prajitura. Iata reteta!

Ingrediente

Pentru foi:

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • o lingurita cu varf de amoniac
  • faina cat cuprinde (aproximativ 750 g)
  • un praf sare


Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 250 g zahar
  • 1 pachet margarina
  •   doua esente de vanilie

     

Cum prepari:

1. Amesteca ouale cu zaharul, uleiul, laptele, praful de sare si amoniacul nestins. Adauga faina si framanta un aluat potrivit de tare, nelipicios, cat sa-l potiintinde cu sucitorul.
2. Imparte-l in trei. Intinde trei foi, pe care le coci pe fundul tavii pe care ai presarat-o bine cu faina. Cand sunt gata, foile trebuie sa fie foarte usor rumenite pe margini. Lasa-le sa se raceasca.
3. Pentru crema, amesteca intr-o oala cu fundul gros laptele cu zaharul si cu faina. Pune cratita pe foc mic si las-o pana s-a ingrosat. Da-o deoparte,  adauga margarina moale si esenta de vanilie si amesteca pana cand margarina s-a incorporat. Las-o sa se raceasca.
4. Unge prima foaie cu jumatate din crema, pune a doua foaie, restul de crema si acopera cu a treia foaie. Preseaza putin ca sa se prinda crema de foi si da-o la rece pana a doua zi. Pentru ca foile sa se inmoaie bine ar fi ideal ca prajitura sa fie tinuta la rece doua zile.
5. Cand o servesti, presar-o cu zahar pudra.

Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.

Mariana Robescu

Food editor Pap tot!


 
  •   2015-02-06
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii