Retete

#retete #culinar #expert acasa.ro #Mihaela Vulpe

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe

Mi s-a spus ca fac minuni in bucatarie...Eu spun doar ca imi plac oamenii fericiti si ma bucur ca-i pot face eu fericiti, fie si doar pentru 5 minute, rasfatand papilele lor gustative. In bucataria mea am rafturi intregi cu inspiratie, imaginatie, pofte, tavi si ingrediente! Prin prajiturile mele mi-am adus tot timpul oamenii aproape si le-am dezvoltat instinctul de “bumerang”!

 


Am doua fete (de 11 si 14 ani) si tot timpul "ma calca" prietenii lor, iar proiectele lor scolare se desfasoara tot timpul la noi, asa ca in permanenta am in casa prajituri proaspete si retete rapide de pizza!

Alte hobby-uri ale mele sunt, dupa bucatarie bineinteles, muzica, plimbarile lungi pe jos, prin ploaie si prin zapada, poezia (pe care o mai incerc si eu prin satire si nu numai), fotografia pe care o exersez din plin pe blogul meu Vulpea Cofetar, unde postez tot ce-mi trece din minte prin mana in bucatarie.

In plus de 2 ani, am descoperit si quillingul, si alte tehnici handmade, care impreuna cu prajiturile, au devenit un panaceu pentru stres.

Bucuria mea de a gati a culminat cu o vara intreaga de tinut cursuri de gatit, in fiecare vineri dimineata pentru fetele si baietii mai mari din cadrul asociatiei "Ana si copiii", unde sunt voluntar de 4 ani.

Am crescut intr-o familie numeroasa, eu fiind cea mai mare, cu trei frati dupa mine, astfel ca a trebuit sa ma implic in bucatarie de foarte devreme. Asta nu a fost insa o corvoada pentru mine, iar la mesele de sarbatori ajungem sa fim minim 22 de persoane.

De gatit, nu gatesc conventional sau dupa vreo carte. Ma mai inspir de pe ici, pe colo, accept sugestii, retete, dar cand ajung in bucatarie, fac totul din instinct si dupa inspiratie.

Cred ca marele meu "defect" in bucatarie este ca eu nu stiu gati putin. De fiecare data imi propun sa gatesc o singura prajitura si degeaba, nu reusesc niciodata! Cred ca prajiturile mele sunt bune! Zic asta, in baza vitezei cu care dispar prajiturile, pe masura ce le scot la iveala.

Bucataria este locul din casa mea unde petrec cel mai mult timp. Unde toate grijile, supararile, gandurile, oboseala se transforma in prajituri, zacusca, dulceturi...

Toamna, dupa ce ma aprovizionez cu bogatia pietei, ma “pierd” in bucatarie si cate 8-9 ore, fara sa-mi dau seama. Doar soarele in scadere si multimea de borcane pline de pe masa imi arata timpul scurs ! Astfel ca, in toamna lui 2012, inainte sa poata cineva sa ma opreasca, am umplut beciul cu 450 de borcane de dulceata, zacusca, compot, muraturi...

Date de contact:
Mihaela Vulpe
E-mail:
mihaelavulpe75@gmail.com

Articole scrise de Mihaela Vulpe

  •  
  •  
Mihaela Vulpe