Casa

#bumbac #in #satin #perna #pozitie somn #imprimeuri #lenjerii de pat

Specialistul Acasa.ro, Florentina Terziu: Perna si lenjeria de pat, secretele unui somn odihnitor

Primul element de decor, in cazul unui dormitor, este reprezentat in principal de alegerea patului si a lenjeriei pe care o vom utiliza. Starea de spirit si de buna dispozitie vor fi intr-o mare masura influentate de modul in care vom face aceste alegeri.

Materialul utilizat in cazul unei lenjerii va avea o influenta directa asupra starii de confort pe care o vom resimti.

Bumbacul este un material nepretentios, accesibil ca pret si usor de intretinut.

Inul are o textura moale, placuta la atingere, este un bun absorbant al umezelii si este recomandat pentru perioada verii.

Tesaturile din satin sunt, de asemenea, alegeri frecvente datorita texturii netede, lucioase, insa pentru anumite persoane o astfel de tesatura se poate dovedi incomoda.

Culoarea si imprimeurile pe care le alegem au un impact atat asupra starii de buna dispozitie, cat si asupra calitatii odihnei.

Sursa foto: .elegantlinenspc.com

Elementele de uzura cauzate de multiplele spalari vor fi in principal vizibile in cazul culorilor inchise.

Culorile induc relaxare

Imprimeurile putine si simplitatea modelelor vor fi mai usor de asortat in cazul oricarui tip de interior si vor fi mai usor de adaptat la evolutia tendintelor din domeniu.

O culoare alba, in cazul lenjeriei, conduce la un efect de linistire si creeaza o atmosfera de relaxare, calm si echilibru.

Sursa foto: betweenthesheets.uk.com

Culoarea verde va improspata o incapere si va induce o stare pozitiva de spirit.

Culoarea albastra are un efect calmant si reuseste sa asigure un somn adanc, odihnitor.

Este indicat sa ne alegem culoarea lenjeriei folosite in functie de starea de spirit pe care o simtim in momentul respectiv.

Perne, in functie de pozitia in care dormim

Alegerea unei perne potrivite va oferi un suport potrivit pentru corp si va reduce tensiunile musulare acumulate in timpul zilei.

O perna moale este indicata unei persoane care obisnuieste sa doarma pe burta, in timp ce o perna mai tare va fi potrivita pentru persoanele care dorm pe spate, pentru ca va relaxa muschii gatului si va prelua tensiunea existenta.

In functie de pozitia corpului din timpul somnului, perna aleasa trebuie sa reuseasca sa mentina capul si coloana vertebrala complet aliniate.

Florentina Terziu

florentina_terziu@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Terziu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea