Casa

#design #mobila vintage #stil design #amenajarea locuintei #decorul casei # sfesnice # sfesnice vintage

Expertul Acasa.ro, Margit Karacsony: Obiectul de decor pe care trebuie sa-l ai in 2014

Vrei sa schimbi ceva in casa, dar nu iti poti permite o mobila nou? Exista cateva trucuri de design interior pe care le poti aplica fara sa fie nevoie sa faci un imprumut la banca. 

Astazi va voi vorbi despre sfesnice si cum le puteti folosi in decorul casei astfel incat sa creati spatii spectculoase. Nu va ganditi ca sunt niste obiecte banale sau pe care le puteti pune in valoare doar in momente de sarbatoare ori cand vreti sa va impresionati partenerul de viata cu o cina la lumina lumanarilor. Dimpotriva! Iata cateva exemple:

Descoperiti sfesnicele supradimensionate 

De preferat din lemn, fie natur, fie colorate in nuante vesele ori sobre, sfesnicele de dimensiuni mari pot completa cu succes spatiul din living sau dormitor fara a incarca. Folositi doua-trei, de dimensiuni diferite intr-un colt al camerei, in apropierea unei oglinzi sau langa o comoda in acelasi stil. 

De asemenea, daca aveti norocul sa beneficiati de o baie mare, atunci puteti schimba total atmosfera cu cateva sfesnice vintage. Puteti crea contraste, fie intre culorile acestora, fie cu lumanarile folosite. Si nu uitati sa aprindeti lumanarile respective din cand in cand. Nu este nevoie de o ocazie speciala, orice seara poate fi tratata ca atare. 

Cu cat mai multe, cu atat mai bine

Daca va ganditi ca un sfesnic-doua sunt suficiente, nu este chiar asa. Trei este numarul minim daca sfesnicele sunt pana in 50 de centimetri inaltime, dar de preferat ar fi sa aveti chiar 5-6 sfesnice pe care sa le grupati intr-un loc. Iata cateva exemple: 

Culoarea, un detaliu important 

Mizati pe rosu sangeriu, carbune antichizat, alb murdar cu insertii palide de turcoaz sau verde pastel. Acestea sunt culorile cu care vreti sa adaugati un plus de eleganta locuintei. Daca insa doriti ceva mai vesel, puteti incerca o alaturare de culori vesele: corai, galben, bleu, chiar culoarea anului de la Pantone - radiant orchid. Atentie insa, culorile acestea sunt potrivite doar pentru sfesnicele de mici dimensiuni. 

Sper ca v-au fost utile sfaturile mele si va invit pe www.decovintage.ro, unde puteti gasi si alte sfaturi de amenajare a locuintei, dar si produse in stil vintage sic, cottage si nu numai. 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Margit Karacsony

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea