Stil

#fond de ten #demachiant #crema hidratanta #gomaj #tonic #baza machiaj #pregatire ten machiaj

Expertul Acasa.ro, Simona Popovici: Cum iti pregatesti tenul inainte sa te machiezi

Unul dintre trucurile pe care le folosesc atunci cand efectuez un machiaj este pregatirea tenului. Astfel obtin un aspect al tenului impecabil, pe care nici macar nu se observa ca l-am acoperit cu fond de ten. Nu multa lume constientizeaza importanta acest pas pentru machiaj.
 

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de aspectul “fainos” al tenului? Este mai simplu decat iti imaginezi!

1. Demachierea

Curata fata cu demachiant. Acest pas este obligatoriu chiar daca nu esti machiata. Nu machia niciodata un ten murdar! Demachierea tenului este finalizata doar atunci cand discul demachiant ramane curat, dupa stergerea fetei. Foloseste un demachiant adecvat tipului de ten. Daca nu stii ce ti se potriveste, cere sfatul unui specialist.

2. Tonifierea

Dupa ce ai sters demachiantul, neaparat aplica un tonic. Acest pas nu este optional. Tonifierea tenului dupa demachiere este obligatorie, datorita faptului ca demachiantul modifica pH-ul pielii transformandu-l din basic in acid. Rolul tonicului este acela de a reface pH-ul si a-l readuce la starea lui naturala. Si acesta trebuie ales in functie de tipul de ten.

 

3. Hidratarea

Daca ai terminat de tonifiat pielea este timpul sa aplici o crema hidratanta. Pune atat cat este necesar. Daca pui prea putin, pielea va fi deshidratata, iar fondul de ten poate crapa si nu vei obtine look-ul potrivit. Nu-ti fie teama ca ai pus prea multa crema si ca astfel pielea ta va avea un luciu neplacut. Sterge surplusul cu un servetel de hartie, prin tapotare. Acest lucru va face ca grasimea excesiva sa fie absorbita de servetel.

Precum demachiantul si tonicul, si in alegerea cremei se va tine cont de timpul de ten.

4. Baza de machiaj

Pentru a scapa de aspectul lucios al tenului si pentru o rezistenta mai indelungata a machiajului, foloseste o baza de machiaj. Exista pe piata numeroase tipuri de baza pentru machiaj. In functie de nevoi, foloseste-o pe cea potrivita pentru tine. De exemplu, baza cu silicon de la Atelier Paris este foarte potrivita pentru persoanele cu ten gras, deoarece impiedica transpiratia tenului o perioada indelungata. Dezavantajul este ca un poate fi folosita zilnic. Eu o folosesc la mirese.

Daca ai un ten uscat, foloseste o baza hidratanta, matifianta cum este cea de la MAC sau Dior dream skin. Aceasta diminueaza petele maronii si roseata pielii si, de asemenea, inchide porii.

Daca ai urmat cu grija acesti pasi cu siguranta vei obtine un ten perfect, iar machiajul tau va fi impecabil!

'

Secretul pe care il folosesc eu in machiajul mireselor:

Gomajul

Cu o seara inainte de eveniment prepara-ti singura acasa un gomaj. Amesteca intr-un pahar de sticla ulei de masline, malai si o lingurita de miere. Maseaza-ti tenul cu acest gomaj dupa ce ai facut o baie fierbinte si porii tai sunt deschisi. Insa, ai grija sa nu masezi puternic, pentru ca malaiul este foarte abraziv. Dupa ce ai terminat, clateste fata cu ceai de musetel. Cu ajutorul acestui gomaj vei scapa de punctele negre si de celulele moarte, iar ceaiul de musetel va inlatura toate impuritatile de pe fata si va avea si un rol cicatrizant.

Date de contact:

Simona Popovici

make-up artist

Telefon: 0741982457

Facebook: Simonas-makeup-corner

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Simona Popovici

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea