Stil

#mantou #eleganta de iarna #esarfe #dresuri #manusi

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Eleganta hibernala: cum, ce si de ce

Atunci cand suntem coplesite de ninsori, eleganta noastra, asisderea, va ceda in fata frigului, nametilor si zloatei urbane. Asadar, ce putem face ca sa ramane faine, frumoase si feminine?

 

Alegem sofisticarea si confortul, in locul comoditatii

Incepem prin a purta esarfe de matase, frumos infasurate in jurul gatului, si fulare pufoase, din casmir sau angora. Le alegem grandioase, moi la atingere si in culori care sa ne deseneze bujori in obraji – rosii, roz, trandafirii – sau care sa ne sublinieze paloarea gotica – bleu, turcoaz, gri deschis.

 

Continuam prin a invata ceva folositor stilistic in iarna asta si cautam online tutoriale care ne invata cum sa legam esarfele, salurile si fularele: in 25 de feluri, in 8 variante sau in 15 moduri. Iar apoi le punem in practica: una pe zi, pentru restul anotimpului rece.

 

Imbracam fuste si rochii, pentru ca stim sa purtam ciorapii

Temperaturile inca nu sunt siberiene, ceea ce inseamna ca ne descurcam de minune cu o pereche de dresuri groase (colorate sau texturate) si cizme inalte. Daca suntem friguroase, moda ne ofera sosete trei-sferturi (din lana, din bumbac, din casmir), pe care indraznim sa le purtam peste carambul cizmei si chiar peste genunchi.

Pentru ca am decis sa fim elegante, renuntam la dresurile cu imprimeuri si le alegem pe cele texturate, cu reliefari interesante, a caror culoare se confunda sau se asorteaza cu cea a rochiei, fustei sau cizmelor.

Matasea este (si) pentru iarna

Vara este racoroasa, iarna este minunat de calduroasa. In iarna asta ne propunem sa purtam matase, ca forma sublima de suprapunere. Avem la dispozitie topuri si puloverase din bumbac de matase, lenjerie de corp termala (daca locuim intr-un chalet in varf de munte) sau, in ultima instanta, regasim bluzele si camisolele de matase ale garderobei de vara cu care stabilim sa joace rol de basics pe sub un cardigan, un sacou din catifea reiata sau jacheta din tweed.

Ca sa ne convingem, citim principiul intai al termodinamicii si intelegem ca frecarea straturilor de materiale si interactiunea dintre ele si straturile de aer dau nastere… caldurii.

Ne acoperim extremitatile, si nu numai

Purtam maneci lungi, dar nu ample: la rochii, pulovere, jachete.

Avem grija sa ne acoperim talia – cu pulovere, topuri sau geci suficient de lungi. Femei sofisticate fiind, stim ca vremea jeansilor cu talie joasa a apus cu ani in urma, la fel cea a gecilor si vestutelor care se opresc deasupra piercingului din buric. Ah, si am auzit de minunile numite body, modelatoare sau ba.

Investim in una, doua sau chiar trei perechi de manusi. Din piele. Pe care le purtam zilnic, le asortam cu geanta sau mantoul si le scoatem cu gratie, nu in graba. Pe cele tricotate le lasam pentru zilele cand facem oameni de zapada, bulgari sau sarituri si piruete pe patinoarul in aer liber. Daca vrem sa ducem eleganta si sofisticarea la extrem, investim intr-un manson din blana, pentru ca sa ne simtim ca o printesa rusoaica. Alta poveste, nu-i asa?

Ne acoperim si capul: cu o palarie, un basc, o bereta, un beanie, o cloche, o fedora, o caciulita din blana...

 

Te invit la "Party Perfect with DRESSBOX": un workshop despre alegerea celei mai frumoase rochii de petrecere si codurile vestimentare ale evenimentelor de iarna, cu tips & tricks-urile de rigoare pentru un look sic de seara: ce croiala selectezi pentru propria ta silueta, cand porti maxi si cand alegi mini, ce faci cu simpla rochie neagra, cum asortezi paietele cu bijuterii statement, ce incaltaminte adaugi...

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea