Stil

#bluza bej #helanca bej #mantou bej #bej camel #tinute bej

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Pot sa (mai) port bejul camel?

Nu mai demult de 3 ani, atunci cand Hannah McGibbon propunea o colectie declinata doar in nuante de caramel, caffe latte, ruginiu si capuccino, bejul camel era culoarea vedeta a toamnei. Astazi, a depasit toate predictiile fashion, s-a instaurat bine in garderobele noastre, iar in moda strazii si-a gasit propria expresie stilistica, departe de declinarile artificiale sau saptezeciste.

 

Ca sa scapam de aura demodata a bejului camel, ar trebui sa renuntam la dress code-urile cu aer retro si business, in favoarea unor constructii mix & match indraznete. Aveti senzatia ca bejul camel este o nuanta care trebuie luata in serios? Nu, nu, nu, suporta bine o doza de fantezie si modern!

In practica, aveti de ales intre a privi fotografii cu Faye Dunaway tanara (in perioada Thomas Crowne Affair si Bonnie & Clyde), a studia reclamele MaxMara si a va inspira din fotografii de pe Pinterest.

Ii puteti adauga o tusa de culoare pretioasa (bejul camel se potriveste de minune cu rosul vermillion, galbenul mustar, violetul cardinal, verdele smarald, bleu ciel, albastru indigo si gri elegant), chiar fluo (desi nu se mai poarta) si mai ales animal print.

Puteti merge in directia tinutelor neo-sport luxos, cu un mantou masculin oversized si o pereche de Conversi…

Sursa foto: chicisimo.com

In sfarsit, fanele stilului boho rock ar trebui sa mizeze pe tandemul piele neagra/ animal print si bej camel (rochie, pulover, fusta, pantalon, mantou – una din ele).

Sursa foto: fabfashionfix.com

Pe de alta parte, daca sunteti in tabara “forever Beige”, daca sunteti genul care, de cate ori vedeti o helanca bej intr-un magazin, va spuneti “pot sa o port!”, va atrag atentia! Nu este chiar asa usor de purtat. Bejul, chiar si cel camel, este o culoare pretentioasa. Este suficient ca croiala sa fie prea simpla, textura banala sau sa lipseasca accesoriile, pentru ca intreaga tinuta sa fie o catastrofa.

 

Bejul camel nu trebuie luat a la lettre, nu trebuie abuzat si nu trebuie purtat in formula clasica. Bref: trebuie actualizat.

Nu, mantoul camel NU va va imbatrani cu zece ani, daca evitati lungimile bizare si croielile mult prea masculinizate. Nu va va imbatrani daca ii adaugati piese neasteptat de moderne. Puteti purta o camasa din denim si o fusta din triplu voal rosu-caramiziu, cu botine inalte si toc gros. Daca mantourile vi se par prea clasice, alegeti directia capelor – da, inca se poarta; nu, nu ii veti face concurenta lui Batman. Dar sunt imposibil de imbracat daca purtati genti-banduliera sau de umar.

Nu, o bluza bej camel NU va face sa pareti palida, cu o mina obosita si nu va transforma intr-o profesoara de latina, conservatoare si rigida. Alegeti nuanta de bej-camel in functie de pigmentatia voastra sau, daca habar nu aveti sa faceti asta, compensati cu un fard de obraz roz piersica. In plus, dopati tinuta cu alte nuante dulci autumnale – cele ale frunzelor de toamna, ale muschiului, ale soarelui de dimineata. Pentru indraznete: schimbati bluza matasoasa cu un top din piele bej-camel

Nu, puloverul si helanca bej-camel NU transmit sindromul de “fata batrana”. Mai ales daca tricotajele sunt de calitate si contin fire de casmir, sau daca evitati sa le purtati in tinuta monocroma (cu alte nuante de bej sau cu marouri sinistre). In schimb, incercati o fusta alba, un pantalon gri sau unul in carouri visiniu-bleumarin, un pantalon sau o fusta din piele sau, pe deasupra, un fular cu imprimeuri etnice sau alte carouri ecosaise. In privinta accesoriilor, va recomand un mega-colier cu pietre colorate sau cu zale aurii mate, sau niste bratari aurii, mari si multe!

Sursa foto: Pinterest

Nu, bejul camel NU este batranicios. Este o nuanta blanda, feminina, calda. Poate sugera rafinament, lux, eleganta, mai ales cand este cuplata cu linii simple, clasicizate si face parte dintr-o tinuta cu stil.

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea