Alternativa sanatoasa a dulciurilor concentrate, biscuitii cu fulgi de ovaz pot fi serviti cu incredere atat de cei mari, cat si de cei mici. Un alt avantaj este ca ei pot fi consumati si de persoanele care tin post in aceasta perioada.
Ingrediente:
- 100 g faina integrala de grau
- 100 g fulgi de ovaz
- 50 g stafide (optional)
- 2 lg miere
- 50 g zahar brun rasnit fin
- 100 ml ulei de masline extravirgin
- 1/2 lgt scortisoara
- 1/2 lgt praf de copt
- pudra de roscove optional
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele (la inceput cele uscate si apoi mierea si uleiul). Se modeleaza fie bilute, fie se aplatizeaza in forme rotunde cu ajutorul unui pahar.
Se coc 10 minute in cuptorul preincalzit.
In poza am facut doua feluri: cu pudra de roscove si fara.
Optional se poate inlocui un sfert din faina integrala de grau cu faina de castane Sonnentor.
Pont:
Intotdeauna fac cel putin doua portii.
Ultima oara cand am facut trei portii, am pus o banana foarte coapta zdrobita cu furculita (leaga foarte bine compozitia) si atunci cantitatea de ulei scade mult.... Cat de mult? Pe incercate, ca nu am masurat.
Mai multe retete sanatoase gasesti aici.
Date de contact:
Maria Varga
Nutritionist Dietetician
Adresa: Str. Circumvalatiunii nr. 20, parter, Timisoara
Telefon: 0761.944.889
Essential Academy of Nutrition for Women and Children
Adresa: Bd Mircea Eliade nr. 32, ap. 6, Bucuresti
Telefon: 0757.547.092
E-mail: maria.varga@nutritionist-dietetician.ro
facebook.com/pages/Cabinet-Nutritionist-Dietetician-Maria-Varga