Sanatate

#biscuiti #retete sanatoase #biscuiti de post #biscuiti fulgi de castane

Expertul Acasa.ro, Maria Varga, nutritionist dietetician: RETETE SANATOASE - Biscuiti cu fulgi de ovaz

Alternativa sanatoasa a dulciurilor concentrate, biscuitii cu fulgi de ovaz pot fi serviti cu incredere atat de cei mari, cat si de cei mici. Un alt avantaj este ca ei pot fi consumati si de persoanele care tin post in aceasta perioada.
 

Ingrediente:

  • 100 g faina integrala de grau
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 50 g stafide (optional)
  • 2 lg miere
  • 50 g zahar brun rasnit fin
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt praf de copt
  • pudra de roscove optional

 

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele (la inceput cele uscate si apoi mierea si uleiul).  Se modeleaza fie bilute, fie se aplatizeaza in forme rotunde cu ajutorul unui pahar.
Se coc 10 minute in cuptorul preincalzit.
In poza am facut doua  feluri: cu pudra de roscove si fara.

Optional se poate inlocui un sfert din faina integrala de grau cu faina de castane Sonnentor.

Pont: 

Intotdeauna fac cel putin doua portii.

Ultima oara cand am facut trei portii, am pus o banana foarte coapta zdrobita cu furculita (leaga foarte bine compozitia) si atunci cantitatea de ulei scade mult.... Cat de mult? Pe incercate, ca nu am masurat.

Mai multe retete sanatoase gasesti aici.

Date de contact:

Maria Varga

Nutritionist Dietetician

Adresa: Str. Circumvalatiunii nr. 20, parter, Timisoara

Telefon:  0761.944.889

Essential Academy of Nutrition for Women and Children

Adresa: Bd Mircea Eliade nr. 32, ap. 6, Bucuresti
Telefon: 0757.547.092

E-mail: maria.varga@nutritionist-dietetician.ro

facebook.com/pages/Cabinet-Nutritionist-Dietetician-Maria-Varga

Web: nutritionist-dietetician.ro

  •   2014-03-11
  •  
  •   comentarii
Maria Varga

Articol scris de

Maria Varga

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din sanatate

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii