Sanatate

# ulei samburi struguri # ulei presat la rece #beneficii ulei struguri

Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: Uleiul din samburi de struguri, aliatul sanatatii si frumusetii

Uleiul din seminte de struguri reprezinta un aliment cunoscut si utilizat de sute de ani de bucatarii din Europa datorita gustului deosebit pe care il confera bucatelor. Studiile stiintifice efectuate in ultimii ani au demonstrat calitatile extraordinare ca antioxidant, fiind utilizat initial in cosmetica si dermatocosmetica, ulterior in medicina, pentru profilaxia si tratamentul unor afectiuni.

Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, minerale (zinc, cupru, seleniu), uleiuri esentiale, acizi grasi polinesaturati, procianidine - agenti antioxidanti deosebit de puternici, ce neutralizeaza radicalii liberi si previn astfel imbatranirea prematura, bolile degenerative, bolile cardiovasculare.

In bucatarie, se utilizeaza uleiul presat la rece, ca adaos la salate, sosuri, aproximativ una-doua pana la trei-patru linguri/zi. Nu se fierbe, deoarece incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice.

In medicina, uleiul din samburi de struguri se utilizeaza sub forma de ulei de masa presat la rece (aproximativ 30 ml/zi) sau ulei bio concentrat, care se poate administra cate 5 picaturi de doua ori/zi. Curele pot dura intre una si sase luni.

Uleiul din samburi de struguri are proprietati terapeutice deosebite:

  • creste imunitatea organismului;
  • actiune antialergica, utila in caz de alergii cutanate si respiratorii;
  • actiune benefica la nivelul aparatului cardiovascular: Ajuta la normalizarea valorilor colesterolului sanguin, impiedica depunerea placilor de aterom la nivelul vaselor, regleaza valorile tensiunii arteriale. Imbunatateste circulatia la nivel central si periferic, amelioreaza fluxul coronarian, diminueaza fragilitatea capilara. Se fac cure prelungite de 6 luni-1 an;
  • imbunatateste performantele intelectuale in special la varstnici, impiedicand deteriorarea mentala;
  • scade durerea si inflamatia la nivel osteoarticular;
  • actiune benefica in caz de formatiuni benigne (chist ovarian, adenom si adenofibrom mamar, fibrom uterin). Femeile ce prezinta predispozitie pentru aparitia acestor afectiuni este bine sa urmeze profilactic o cura de 30 zile cu acest ulei, de patru ori/an.
  • in caz de afectiuni dermatologice (acnee, cheratoze, psoriazis) se combina tratamentul intern cu cel extern.

Uleiul din samburi de struguri are un efect antioxidant deosebit la nivelul epidermei, deoarece incetineste aparitia ridurilor, pastreaza hidratarea, elasticitatea si tonicitatea pielii. Poate fi folosit ca solutie de masaj pentru piele sau intra in compozitia diferitelor creme si lotiuni. Este indicat in special in cazul pielii cu tendinta de imbatranire, a pielii sensibile, uscate, cu efect de protectie, hidratare, antiaging.

Dr Ruxandra Constantina

medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie

Cabinet consultanta naturopata: drconstantinaruxandra.ro
Telefon: 0733.299.355.
med-as.ro

Telefon: 0219232

  •   2013-07-15
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Constantina

Articol scris de

Ruxandra Constantina

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din sanatate

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii