Retete

#salata de pui si legume #salata couscous #salata de pui

Gateste cu Oana: Salata couscous cu pui si legume

Incerci sa mananci mai putin si sa gatesti mai rapid? Incearca salata de couscus cu legume si gratar de pui pentru ca se face repede si este si consistenta. Timp de preparare: 30 de minute! In aceasta salata, o parte din legume sunt calite, o parte sunt crude.
 

Ingrediente:

  • o cana couscous + o cana de apa
  • 2 zuchinni
  • un ardei gras rosu + un ardei gras galben/verde (pentru diversitatea de culori)
  • o cana ciuperci maruntite (doua ciuperci mari sau mai multe micute)
  • o lingura ulei masline de pus in apa in care fierbe couscous-ul + o lingura ulei masline pentru calit legumele + o lingura ulei pentru dressing = 3
  • 2 morcovi mari (cruzi)
  • o ceapa verde (sau o ceapa obisnuita daca nu e sezonul pentru cea verde)
  • doua linguri stafide (pentru a fi moi va recomand sa le opariti inainte cu putina apa fierbinte)
  • un iaurt de 250 ml
  • o lingurita otet balsamic (sau otet din vin)
  • zeama de la o lamaie
  • doua linguri miere (recomand Sabadus)
  • sare si piper
  • patrunjel pentru ornare

Mod de preparare:

1. Puneti la fiert apa cu sare si o lingura de ulei masline.

2. Cand da in clocot, turnati couscous-ul si opriti focul.

3. Puneti un capac si lasati minim 5 minute sa patrunda apa in acest ingredient fin facut din aluat de paste.

4. intre timp pregatiti gratarul de pui. O bucata sau maxim doua bucati de friptura sunt suficiente.

5. Dupa prajire taiati-le bucati mai mici, asa cum ati face copiilor in farfurie.

6. Tocati sau taiati marunt zuchinni, ardeiul, ciupercile si caliti-le pe foc intr-o tigaie incinsa cu o lingura de ulei.

7.Dupa ce s-au inmuiat aceste ingrediente, luati couscousul din oala, rasturnati-l intr-un vas inalt si turnati peste el legumele sotate.

8. Adaugati si legumele crude: ceapa si morcovii, apoi stafidele.

9. Preparati intr-un bol mai mic dressingul, format din iaurt, otet, zeama de lamaie si mierea si amestecati bine. Asezonzati cu sare si piper.

10. Amestecati couscousul cu legumele, gratarul si dressingul si salata este gata! in farfurie puteti orna cu patrunjel.

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe gandurisibucatareala.ro si retetetv.ro.

  •   2015-01-20
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.