Retete

#cartofi fierti cu branza Raclette #cartofi fierti #reteta rapida

Gateste cu Oana: Cartofi fierti cu branza Raclette

Cartofii fierti cu branza Raclette (produsa in Alpii Francezi) sunt un deliciu. Branza se topeste in contact cu cartofii fierbinti si devin o compozitie ispititoare. Ce trebuie sa stiti despre acest tip de branza de vaca este ca are un gust usor sarat, cu o aroma de alune si textura matasoasa si ca este ideala topita si servita cu cartofi, paine, radacinoase sau mezeluri. Are o crusta galben-portocalie.

Ingrediente:

 

  • 1 kg cartofi (5-6 cartofi mari), curatati de coaja
  • 1/4 lingurita sare
  • 4 linguri de unt
  • 3 linguri mustar Dijon
  • o cana (250 g) branza Raclette, usor topita in prealabil (in cuptorul cu microunde sau in baie de abur)
  • 3 linguri de marar maruntit, de preferinta proaspat (dar merge si uscat)


 

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la maxim.

2. Intr-o oala cu gura larga fierbe in apa cu sare cartofii, pana se infige usor furculita in ei (circa 20 de minute). Rastoarna apa, curata cartofii.

3. Piseaza cartofii cu o furculita ori cu pisalogul de piure. Adauga sarea, untul, mustarul si branza Raclette rasa si amesteca pana la omogenizare.

4. Pune amestecul intr-o tava, in cuptor, pentru 10 minute, nu inainte de a mai rade putina branza Raclette.

5. Presara peste cartofii scosi din cuptor putin marar pentru savoare si culoare.

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe gandurisibucatareala.ro si retetetv.ro.

  •   2015-01-16
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii