Retete

#tzatziki #aperitiv #expert acasa.ro #sos tzatziki #aperitiv tzatziki

Gateste cu Chef Ioannis: Secretul unui tzatziki perfect

Ati fost in Grecia? Ati mancat tzatziki? Este timpul sa invatati sa-l preparati singuri. O reteta simpla si usoara (doar 54 de calorii la 100 de grame), tzatziki insoteste cu succes aproape orice fel de mancare: peste, carne alba sau rosie, dar poate fi pur si simplu servit si pe o felie de paine usor prajita si stropita cu putin ulei de masline. Iata cum puteti prepara aceasta delicioasa reteta traditionala:


Ingrediente

  • 600 de grame de iaurt grecesc
  • 1 castravete lung
  • 4 catei de ustoroi, pisati
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri otet vin rosu
  • 2 linguri de marar tocat
  • Sare si pipier, dupa gust
  • Menta, daca doriti, dar atentie! Ii va schimba gustul


Preparare

Castravetele curatat se da prin razatoarea cu gauri mari, dupa care se lasa intr-o sita la scurs. Dupa jumatate de ora, stoarcem bine castravetele dupa care il amestecam intr-un bol impreuna cu celelalte ingrediente. Acoperim cu o folie de plastic si punem la frigider cel putin o ora. Apoi este gata de servit. Tzatziki-ul preparat va va ajunge pentru patru persoane.


Secretul lui Chef Ioannis

Iaurtul este secretul unei retete perfecte de tzatziki. Daca nu gasiti iaurt grecesc, nu-l inlocuiti cu unul foarte gras, ci cu unul mai solid. Lasati-l peste noapte la scurs intr-o sita fina si folositi-l a doua zi.


Sfatul lui Chef Ioannis

Tzatziki este o reteta clasica greceasca, insa acest lucru nu inseamna ca nu exista variatii. Astfel, daca in Salonic se foloseste marar, la Atena se prefera tzatzki simplu, iar in Cipru cel cu menta. Pentru un gust deosebit, puteti inlocui castravetele cu sfecla fiarta. Va garantez ca papilele voastre gustative vor fi incantate.


Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, incercati sa va jucati cu ingredientele, dupa gustul dumneavoastra.

„Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastoiannis

  •   2013-02-26
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Articol scris de

Chef Ioannis Karastogiannis

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii