Mancare gustoasa, crocanta si repede de facut! Calamarul este situat in topul gastronomiei mediteraniene si exista multe modalitati de a-l prepara. Aici va voi arata cea mai simpla varianta, dar, bineinteles, cea mai gustoasa!


INGREDIENTE

  • 600 gr rodele de calamari
  • 200 gr faina
  • Ulei de floare soarelui pentru prajit

Pentru curcuti (compozitie pentru crusta calamarului)

  • 1 si jumatate cana de faina
  • 1 si jumatate cana de bere blonda
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de boia dulce
  • un praf de piper negru
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus de ou

 

PREPARARE

Intai pregatim curcuti, pentru ca trebuie sa il lasam sa se odihneasca 30 de minute. Astfel, intr-un vas adaugam toate ingredientele si amestecam cu un tel pana se omogineaza foarte bine. Acoperim cu o folie de plastic si lasam de-o parte. Dupa 30 de minute, intr-o cratita incalzim suficient ulei pentru prajit.

Cu prosoape de bucatarie uscam rodele de calamari foarte bine. Punem sare si dam rodelele prin faina. Scuturam foarte bine sa nu ramana multa faina pe calamari si trecem rodelele prin curcuti. Prajim putin cate putin pana cand devin aurii si scoatem calamarul prajit cu o paleta intr-un vas in care am pus in prealabil prosoape de bucatarie ca sa se absoarba excesul de ulei. Servim imediat cu lamaie alaturi si un pahar de vin Retsina rece.


Secretul lui Chef Ioannis

Toate lumea adora calamarii crocanti, dar nu toate lumea reuseste sa-i si gateasca astfel. Haideti sa vedem ce trebuie sa facem ca sa reusim de fiecare data. Intai, calamarul trebuie scuturat foarte bine de faina, pentru ca altfel faina o sa absoarba mult ulei, iar rezultatul va fi neplacut. Apoi, in al doilea rand, fiti atenti la temperatura uleiului. Aruncam o picatura din curcuti in ulei, iar daca dupa 10 secunde picatura iese la suprafata, uleiul este gata. In al treilea rand, nu prajim multi calamari impreuna, pentru ca scade temperatura uleiului si calamarii, in loc sa se prajeasca, se fierb.


Sfatului Chef Ioannis

Curcuti care va ramane poate fi transformat in gogosi sarate si servite cu oregano si branza feta rasa deasupra. Sunt un meze (aperitiv) foarte gustos si facut la minut, plus ca sunt ideali pentru prajitul legumelor, de exemplu dovlecei.

Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

"Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis

  •   2013-02-21
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Articol scris de

Chef Ioannis Karastogiannis

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii