Retete

#vin rosu #preparare #fructe #ingrediente #poaching

Gateste cu Chef Ioannis: Fructe in vin rosu aromat

Vin fiert, fructe si mirodenii din toata lumea. Nimic nu poate fi ceva gresit in aceasta combinatie. Schimbarea aromelor intr-o cratita mica produce un rezultat fenomenal! Recomandarea este ideala pentru aceasta perioada, dar poate fi servita si rece. Ador tehnica “poaching”, pentru ca pur si simplu nu exista nicio limita in numarul si tipul ingredientelor pe care le poti folosi si pentru ca de fiecare data rezultatul este surprinzator!

INGREDIENTE (pentru vin aromat)

  • 1 sticla vin rosu (Cabernet Sauvignon)

  • 250 ml apa

  • 200 g zahar
  • 1 bat de scortisoara
  • 5 boabe piper negru
  • 1 foi de dafin
  • 10 cuisoare
  • 1 portocala si o lamaie taiate felii
  • 2 stelute de anason
  • 4 boabe de cardamom

FRUCTE

  • 1 gutuie decojita, fara samburi si taiata in 4
  • 4 pere decojite intregi
  • 2 mere decojite, fara samburi si taiate in 6
  • 1 ananas mic, curatat si taiat in 4

PREPARARE (40 de minute)

Punem vinul, apa si zaharul in cratita. La inceput, pana sa inceapa sa fiarba vinul cu apa, dam focul tare si, cand ajunge la punctul de fierbere, dam focul la minim. Atunci adaugam toate mirodeniile, punem capacul si tinem asa 5 minute, ca sa pastram toate aromele in lichid. Apoi fierbem fructele in aceasta ordine: gutui, pere, mere si la sfarsit ananas. Cand fructele sunt gata oprim focul si lasam sa se raceasca in lichid.

SECRETUL LUI CHEF IOANNIS

Fructele trebuie adaugate in vin in functie de cat de tari sunt. Deci, in reteta de fata, primul fruct adaugat este gutuia. Astfel veti avea fructe fierte perfect.

Foarte important cand folosim tehnica “poaching” este ca lichidul sa fiarba foarte usor, altfel clocotul va strica pulpa fructelor. In plus, daca fierbe tare, nu putem calcula corect timpul de fierbere al fiecarui fruct.

SFATUL LUI CHEF IOANNIS

Lichidul, dupa ce se raceste, poate fi folositor in multe alte preparate. De exemplu, puteti sa faceti reductie si sa ramaneti cu un sirop extrem de gustos, ideal pentru topingul de inghetata sau de frisca. Alta varianta este sa congelati lichidul si, in special vara, sa fie servit ca granita.

Daca nu aveti vin rosu si vreti neaparat sa faceti reteta, puteti folosi si vin alb, dar cu putin praf de sofran. Veti avea un rezultat la fel de spectaculos, dar bineinteles cu un alt aspect.

Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

Retetele nu ne dicteaza gustul!“

Chef Ioannis Karastogiannis

  •   2013-01-07
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Articol scris de

Chef Ioannis Karastogiannis

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii