Retete

#fursecuri sarbatori #fursecuri cu vitraliu #fursecuri

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Fursecuri cu vitraliu

Vazusem mai demult pe Pinterest niste poze cu niste biscuiti care aratau senzational. "Biscuiti cu geam”, le spunea fata mea cea mica. Am uitat o vreme de ei, pana cand intr-o zi, facand cumparaturile pentru Craciun, am dat peste dropsuri colorate. Mi-am adus aminte de ele si m-am gandit ca ar merge de minune la pachetelele cadou, impreuna cu turta dulce si cu fursecurile cu nuca si menta.

 

Ingrediente pentru fursecuri cu vitraliu:

  • 220 g margarina
  • 200 g zahar pudra
  • doua oua
  • 400 g faina
  • un plic praf de copt
  • o esenta vanilie
  • cateva dropsuri colorate, simple, cu diverse arome.

Mod de preparare:

Am inmuiat margarina la microunde (15-20 secunde), am frecat-o cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Am adaugat ouale batute bine si faina amestecata cu praful de copt. Am framantat bine si am pus aluatul afara, pe geam, la rece, pentru o jumatate de ora.

 

Am spart dropsurile cu ciocanul de snitele. Am cumparat dropsuri simple, fara crema, ambalate individual. A fost mai bine pentru ca, atunci cand le-am spart, nu au sarit in toate partile.

Am intins o foaie, groasa de 5 mm, pe care am decupat-o cu mai multe forme de sezon: braduti, stelute, cercuri. Am decupat in centrul fiecarei forme cu o alta mai mica. Le-am pus in tava, pe hartie de copt, cu grija sa nu se strice modelul din interior.

Daca va este mai usor, puteti sa decupati direct in tava.

Am pus in fiecare decupatura “cioburi” din bomboanele sparte. Am dat la cuptor pentru 15 minute, pana s-au rumenit fursecurile, si s-a topit bomboana.

Am lasat sa se raceasca putin inainte sa le desprind de pe hartia de copt, sa aiba timp sa se raceasca si bomboana topita, altfel se intinde si se strica.

Bradutilor le-am facut globurile, decupandu-le cu un pai de baut.

Am pus pe braduti, bombonele de la Skittles, incercand sa le fac varfurile, dar acestea s-au stricat la cuptor, intinzandu-se peste tot, asa ca...sariti peste ele.

Incercati sa puneti sparturile doar in centru, nu si pe fursecuri, si asigurati-va ca acestea stau bine lipite de hartia de copt, sa nu curga bomboana pe sub ele.

Daca aveti o alta reteta in minte, faceti cum vreti voi, pastrand partea cu decupatul in interior, si cu bomboana sparta.

Au fost supergustoase si de mare efect.

 

Observatii: stelutele mici, decupate din interior, le-am copt si pe ele si le-am glazurat cu putina ciocolata topita (dintr-un ou Kinder).

Date de contact: 
Mihaela Vulpe
Web:
 vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: 
mihaelavulpe75@gmail.com

  •   2014-12-30
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Articol scris de

Mihaela Vulpe

Vezi toate articolele

Date de contact

mihaelavulpe75@gmail.com

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii