Gradina

#flori in vaza #flori #ingrijire flori #expert acasa.ro #flori proaspete

Expertul acasa.ro, Otilia Caloian: Cum sa mentii florile proaspete cat mai mult timp

Ai primit un buchet de flori superb, dar la nici o ora de cand l-ai pus in vaza s-a si ofilit? Trebuie doar sa urmezi cativa pasi foarte simpli, iar florile tale vor rezista chiar si o saptamana, proaspete si frumoase, ca in clipa in care le-ai primit.


1. Mai intai trebuie sa desfaci ambalajul si sa le tai coditele oblice, intr-o parte. Foloseste o foarfeca care sa taie bine, eventual de gradina sau pentru portionat carnea, pentru a taia din prima coditele florilor.

2. Asigura-te ca ai rupt toate frunzele dupa codite. In caz contrar, in contact cu apa, acestea vor putrezi si se vor crea bacterii care vor duce la putrezirea florilor.

3. Nu pune multa apa in vaza! Umple-o doar 4-5 centimetri cu apa rece. Stoarce apoi un sfert de lamaie in apa, dupa care aseaza florile. Acidul din lamaie opreste inflorirea plantelor, iar acestea vor ramane intacte pentru cateva zile bune. Daca vrei sa folosesti un produs profesional, poti cumpara din florarii pliculete cu conservant de flori.

4. Nu uita sa schimbi zilnic apa florilor. De asemenea, pune vaza intr-un loc mai putin luminos (sub nicio forma pe pervaz) si mai racoros, departe de sursele de caldura.

Otilia Caloian
www.florifrumoase.ro
Email: comenzi@florifrumoase.ro
Telefon: 0740237968

  •   2012-11-19
  •  
  •   comentarii
Otilia Caloian

Articol scris de

Otilia Caloian

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii