Financiar

#educatie financiara #pusculita #bani copii #economii copii #bani de buzunar

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa-i inveti pe copiii mai mari valoarea banilor. Lectiile numai bune pentru gimnaziu

Va mai amintiti lectia pusculitei invatata inca pe la 3-4 anisori? Ei bine, ea  trebuie sa continue si la varste mai mari, desi joaca de copii mici e inlocuita, mai degraba, cu invatarea unui principiu. Si anume, cu cat economisesti mai mult si mai bine, cu atat poti sa-ti cumperi mai repede cartea, jocul sau gadget-ul dorit.

 

Am prieteni care au copii deja mari, unul de 11 ani si celalalt de 14. Ei bine, intre  ei e o adevarata competitie: cine reuseste sa stranga mai repede banii pentru a-si satisface o anumita dorinta. Si vorbim despre copii care primesc saptamanal cam aceeasi “alocatie” ca bani de buzunar. Mama lor imi povesteste ca fiecare dintre ei are acum un iPod pe care l-a cumparat punand deoparte din banutii de iesit la suc cu prietenii. E adevarat ca au completat si parintii suma stransa la pusculita, dar lucrul cumparat “de ei” a capatat cu adevarat valoare in ochii lor.

Dincolo de ce invata la scoala despre bani, din manualele alternative si de pe la orele de matematica, unde profesorii chiar dau si exemple concrete de calcule cu... bani, copiii din familia prietenilor mei aloca saptamanal o ora-doua jocului Monpoly sau Financial City sau vreun alt board game cu si despre bani, investitii, economisire etc. Si astfel invata lucruri din joaca si petrec timp impreuna cu familia.

Cand ajungem la liceu

Poate cea mai interesanta lectie pe care am invatat-o de la Beth Kobliner (experta in finante personale care ne invata cum sa ne transformam copiii in
genii ale banilor) este ca atunci cand vorbim despre copiii care au ajuns deja la liceu, poate ca lectia cea mai importanta pe care putem sa le-o oferim este sa le aratam cum cartea si buna lor pregatire sunt cruciale pentru a deveni niste oameni educati si... bine platiti. O traiectorie buna in viata inseamna, la un moment dat, si bani mai multi. Invatati-i sa caute burse scolare, sa afle cum isi pot finanta mai ieftin si mai inteligent cursurile. Si, ca sa stie cat de greu se castiga banii, incurajati-i sa-si ia job-uri de vara pe perioada liceului. Vor invata poate infinit mai mult din propria experienta si vor aprecia efortul pe care totiparintii il facem din dragoste pentru copiii nostri!

Date de contact:

Cosmina Marinescu

Director de Operatiuni KRUK Romania
E-mail:
info@kruk.com.ro
Tel./fax: 031/ 413 20 00
Web: vestibune1.ro.kruk.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cosmina Marinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea