Financiar

#pusculite #economii #bani de buzunar #valoare bani #copii bani

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa-l inveti pe copilul tau valoarea banilor

In urma cu aproape doi ani, compania KRUK comanda un sondaj menit sa arate  cum pot fi invatati copii valoarea banilor si cam cati bani de buzunar le dau parintii celor mici. Conform studiului de la acea data, majoritatea parintilor declarau ca le dau copiilor lor bani in fiecare saptamana, iar suma medie pe care acestia din urma o primeau saptamanal era de 50 de lei.


La acea data nu eram mama, dar intre timp familia noastra s-a marit si am inceput sa-mi pun problema serios cum o voi invata pe fiica mea valoarea
banilor, mai ales ca, in sistemul nostru educational asemenea informatii sunt foarte rare. Si mai mult decat atat, cand voi incepe sa vorbesc despre bani.

Cartile si revistele de profil pe care le citesc ca orice mama vorbesc despre mai multe varste ale insusirii cunostintelor financiare.

Intre 3 si 5 ani, poate invata ca pentru a primi ceva trebuie sa aiba rabdare

Niciodata nu e prea devreme pentru o lectie despre bani, crede Beth Kobliner, consilier financiar si autoarea unor carti minunate care te pot ajuta sa-ti
transformi copilul intr-un “geniu” al finantelor.

Referindu-se chiar la acest segment de varsta, specialistul recomanda sa ne invatam copiii ca, pentru a primi ceva, trebuie sa astepte la rand, sa aiba rabdare.

De asemenea, tot in aceasta perioada, cei mici pot invata ca o vizita la magazin nu e neaparat asociata cu o achizitie pentru ei – trebuie sa le explicam scopul clar al mersului la cumparaturi de fiecare data, pentru a sti ce asteptari sa aiba si a nu ne trezi cu o “scena” cu plansete si urlete in mijlocul hipermarketului.
 

Tot in aceasta perioada, este recomandat ca micutii sa fie familiarizati cu pusculita. Putem sa ii incurajam sa-si stranga economiile pentru o jucarie mai
scumpa sau pentru un cadou pe care vor sa-l faca unui coleg de gradinita.

 

Intre 6 si 10 ani se invata cumpatarea

Unul dintre cele mai recomandate exercitii pentru aceasta perioada este sa il implicati pe copilul dumneavoastra in alegerea unor produse, atunci cand
mergeti la cumparaturi. El trebuie sa invete sa compare produse si preturi si aleaga varianta cea mai buna, scrie Beth Kobliner. Ea recomanda sa ne “sfatum” cu cei mici in magazine, atunci cand alegem un produs de pe raft – sa ne gandim impreuna cu ei daca avem nevoie de acel produs, daca putem gasi in alta parte ceva mai ieftin si la aceeasi calitate etc.

Toate aceste exercitii devin tot mai complexe pe masura ce copilul tau creste, asa ca trebuie sa fii pregatit ca sa tii pasul cu el!

Date de contact:

Cosmina Marinescu

Director de Operatiuni KRUK Romania
E-mail:
info@kruk.com.ro
Tel./fax: 031/ 413 20 00
Web: vestibune1.ro.kruk.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cosmina Marinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea