Familie & Relatii

#dezvoltare personala #forme de energie #ganduri #univers #emotii

Expertul Acasa.ro, Antonia Georgescu, master trainer: Orice efect are o cauza

Nimic nu este intamplator si haotic in lumea si universul in care traim. Orice efect are o cauza. Totul se desfasoara dupa legi foarte precise, altfel nu am avea computere minunate si nu am putea trimite oameni si echipamente in spatiu.

Omul este mult mai mult decat o masinarie uimitoare, o constructie ce inca depaseste barierele intelegerii si cu un creier capabil de lucruri uimitoare. Dar ca si lumea noastra, suntem supusi unor legi de functionare.

Orice actiune sau inactiune, orice gand, emotie si traire pe care o trimitem in eter este o forma de energie. Energia nu se pierde, doar se transforma si astfel tot ceea ce facem, spunem, gandim sau simtim are un efect. Chiar daca il intelegem sau nu si chiar daca ne place sau nu.

Indiferent ca este vorba de succes sau esec, de bucurie sau tristete, toate acestea au una sau mai multe cauze. Unele vizibile, altele mai putin vizibile.

Cum putem sa folosim asta in folosul nostru? Trebuie sa incepem prin a avea claritate absoluta asupra rezultatului pe care il vrem. Indiferent ca este vorba de viata profesionala sau cea personala, claritatea este primul pas spre succes.

Cum ar fi sa ne urcam intr-un avion cu destinatia Paris, dar pilotul sa nu stie unde se afla Parisul, sau ce este Parisul. Cate sanse avem sa ajungem? Si nu imi spuneti ca o sa intrebe turnul de control, noi avem un turn de control intern, dar de cate ori il folosim?

Gandurile sunt cauze, iar conditiile in care traiesti sunt efectele acestora. Gandurile tale iti creeaza realitatea. Cand spun realitate, ma refer la o perceptie. Oricat de mult am vrea sa credem ca suntem fiinte atotputernice, nu avem in totalitatea controlul asupra a ceea ce se intampla, dar putem avea in totalitate controlul asupra emotiilor si respectiv asupra gandurilor generate de acestea.

Ca sa fiu mai clara, intr-o situatie data un om vede jumatatea plina a paharului, unul jumatatea goala, altul discuta despre ezotericul sufletului apei si altul in bea. Nu e un raspuns corect sau gresit. Depinde ce vrei, daca iti este sete si te plangi ca e doar jumatate plin, atunci ai o problema.

Devii ceea ce gandesti preponderent, lumea exterioara este o reflexie a lumii interioare. Nu lumea exterioara determina ceea ce esti, ci lumea interioara iti determina calitatea vietii. Caci pana la urma, fericirea nu vine din bogatia materiala, desi e bine sa fii bogat, ci din calitatea relatiilor pe care le ai cu cei dragi si cat de mult te accepti si te iubesti pe tine insuti.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea