Vacante & Calatorii

#vacanta Europa mai #vacanta mai #vacanta primavara #vacante exotice #destinatii vacanta

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Destinatiile de vacanta recomandate pentru luna mai

O veste buna pentru toti iubitorii de calatorii: luna mai este perfecta pentru vacante insorite si in emisfera nordica, in Europa, alaturi de destinatii exotice foarte apreciate gen Caraibe sau Bali.

Luna cu vreme de vara in Europa

In Europa sudica, se da startul vacantei de vara, cel putin daca ne luam dupa temperaturi. Plus ca in mai preturile sunt mai mici, este mai putin aglomerat si, in unele cazuri, temperaturile sunt mult mai prietenoase decât in perioada de vârf. Asadar, daca nu iti doresti un zbor atât de lung precum cel catre o statiune din Caraibe, poti alege o vacanta in Algarve ( Portugalia), in Arhipelagul Canare sau Baleare (Spania), Malta sau Cipru, unde atmosfera este „calduta” ce putin daca ne raportam la ce va urma in iulie-august. Insule din ahipelagul grecesc precum Santorini, Creta şi Rodos sunt alte optiuni de luat in seama pentru ultima luna calendaristica de primavara.

De exemplu, in Tenerife, la Costa Adeje, se inregistreaza, in luna mai, o maxima diurna medie de 21 °C, o minima nocturna de 14°C, sunt 19-20°C in apa, şansele de ploaie sunt mici (media lunara de precipitatii este de 11 mm). in Algarve, media zilnica e de 22°C, minima de 14°C, sunt 14 ore de soare pe zi, apa Oceanului Atlantic are 16-17°C (oricum si vara rar depaseste 20°C).

Descopera toate secretele destinatiilor de vacanta recomandate pentru luna mai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea