Vacante & Calatorii

#castele-hotel #castele Scotia #Glenapp Castle #Aldourie Castle #Winton House

Expertul Acasa.ro, Bogdan Stanciu: Top 5 cele mai frumoase castele-hotel din Scotia

Cu peisajele sale verzi, mlastinile, muntii incetosati sau lacurile limpezi, Scotia este una dintre cele mai romantice destinatii din Europa. Membrii familiei regale britanice, dar si alti aristocrati, din toata Europa, strabat de sute de ani aceasta tara, cazandu-se in celebrele ei castele. Din fericire, cateva domenii istorice au fost transformate in hoteluri si sunt disponibile pentru toti cei gata sa cheltuie sume frumoase de bani pentru a trai ca regii sau reginele, vreme de o noapte. Iata un top al celor mai frumoase castele-hotel din Scotia, realizat de Frommer’s.

1. Glenapp Castle

Glenapp a fost construit in 1870, fiind un castel „tanar” si, astfel, unul dintre cele mai bine pastrate. Castelul si-a mentinut specificul initial victorian, fiind decorat cu operele de arta originale si mobilier adecvat in fiecare dormitor. Musafirii se pot bucura de curtea castelului, intinsa pe 30 de acri (12 hectare), incluzand o sera victoriana lunga de 150 de picioare (45,7 metri), terenuri de tenis sau de croquet. Pret: Camere duble de lux, de la 460 de euro pe noapte.

Sursa foto: weddingsillustrated.net

2. Aldourie Castle

Castelul Aldourie este singurul de pe malurile celebrului Loch Ness care poate fi locuit. Domeniul a fost atestat documentar ca si resedinta nobiliara in 1626. Datorita arhitecturii in stilul clasic „Scottish Baronial” si a pozitionarii geografice privilegiate, Aldourie a fost o destinatie populara pentru familia regala si curtea ei in perioada victoriana. Oaspetii castelului au la dispozitie propria suita, care se ingrijeste de mancare, intretinerea camerei si serviciile de concierge. Pret: Castelul cu 15 dormitoare se inchiriaza integral. O noapte costa de la 5.150 de euro.

3. Winton House

Castelul a fost construit in 1480, cu adaugiri in secolul al XVII-lea si al XIX-lea. Henry al VII-lea a ordonat ca turnul original sa fie distrus, dar acesta a fost reconstruit in jurul anului 1620. In ziua de azi, resedinta este inca privita ca o bijuterie de arhitectura a Renasterii Scotiene. Totodata, in castel sunt expuse lucrari ale unor artisti celebri, precum Van Dyke, Van Goyen, sau Canaletto. Actualul proprietar, Sir Francisc Ogilvy, imparte castelul cu oaspetii si se stie ca ii place sa danseze in stil scotian alaturi de ei. Pret: De la 1.650 de euro pe weekend si 2.300 euro pe saptamana.

Sursa foto: Facebook

4. Dalhousie Castle

Prima versiune a castelului a fost ridicata inca in secolul al XIII-lea, iar peretii masivi originali, de la nivelul fundatiei, inca se pastreaza. Musafirii pot lua masa in restaurantul din turn, unde servesc feluri de mancare traditionale scotiene. In castel a stat Regele Edward I al Angliei, dar si Regina Maria a Scotiei. Pret: De la 130 de euro pe noapte.

5. Inverlochy Castle

A fost construit in 1863 si se afla la baza muntelui Ben Nevis, cel mai inalt din Marea Britanie. Regina Victoria s-a indragostit de acest castel cand l-a vizitat, in 1873. Alte celebritati care au locuit in hotelul cu 17 camere de la Inverlochy sunt Liam Neeson, Charlie Chaplin, Sean Connery sau J.K. Rowling. Actorii seriei Harry Potter au stat de asemenea adesea aici. Pret: Camere duble de la 410 euro pe noapte.

Sursa foto: honeymoons.about.com

Citeste despre destinatiile perfecte pentru o vacanta de vis, pe cluj.travel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
bogdan stanciu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea