Vacante & Calatorii

#expert acasa.ro #sua #destinatii de vacanta #statele unite ale americii #atractii uristice

Expertul Acasa.ro, Bogdan Stanciu: Top 5 atractii turistice in SUA

In fiecare zi, 10.000 de persoane intra in celebra gara newyorkeza Grand Central Terminal fara niciun gand sa prinda vreun tren. Se uita la tavanul pictat cu constelatii aurite, viziteaza magazinele, beau un cocktail sau mananca scoici la Oyster Bar, si, astfel, propulseaza Grand Central pe locul cinci in topul celor mai vizitate atractii turistice din Statele Unite ale Americii. Potrivit cluj.travel, topul a fost calculat in decembrie anul trecut de cea mai populara revista nord-americana de profil, Travel+Leisure Magazine.


1. Times Square, New York - 41,9 milioane de vizitatori pe an

Turistii sunt atrasi in celebra piata de reclamele luminoase, devenite un simbol al modului de viata american, de artistii stradali si de teatrele istorice. Nu de multa vreme, piata a devenit mai prietenoasa cu turistii, dupa amenajarea catorva zone pietonale cu terase. La micul muzeu de la centrul turistic al pietei, din sfert in sfert de ora, este reprodus momentul de la cumpana anilor, cand in Times Square este lansata o sfera uriasa, plina de confetti.


2. Central Park, New York - 40 de milioane de vizitatori pe an

Atat turistii cat si localnicii gasesc o oaza de liniste si verdeata de-a lungul si latul celor 3,4 kilometri patrati de alei, poteci, gazoane, lacuri, padurici si gradini din miezul Manhattan-ului. Aici te poti plimba, alerga sau te poti da cu bicicleta, cu skate-ul si pe rotile, poti vasli intr-o barca sau poti face o scurta calatorie cu trasura. De asemenea, poti admira privelistea din Castelul Belvedere, sau te poti alatura miilor de fani care zilnic il comemoreaza pe John Lennon.


3. Gara Union Station, Washington - 36,5 milioane de vizitatori pe an

Proiectata in perioada de plin avant al cailor ferate si inaugurata in 1907, aceasta gara a fost construita sa fie o poarta de intrare monumentala in capitala Americii. O capodopera a stilului neoclasic, ea este si un nod comercial, cu mai mult de 120 de magazine si spatii de luat masa. Cei 36 de legionari romani aliniati de-a lungul balconului erau initial goi, dar ulterior au fost acoperiti cu scuturi, pozitionate „strategic”, pentru a nu starni scandal.


4. „The Strip”, Las Vegas - 29,5 milioane de vizitatori pe an

O calatorie de-a lungul arterei centrale din Las Vegas, lunga de opt kilometri, este un fel de inconjur al lumii. Poti vedea o piramida, un Sfinx, un Turn Eiffel, un Arc de Triumf parizian, un canal venetian, un castel medieval sau linia de zgarie-nori a New Yorkului. Tot aici se afla fantanile Bellagio, cu celebrul spectacol de muzica si lumina. Pentru gurmanzi, exista restaurante de doua si trei stele Michelin si, nu in ultimul rand, numeroase cazinouri.


5. Gara Grand Central, New York - 21,6 milioane de vizitatori anual

Tavanul frumoasei cladiri neoclasice este infrumusetat cu constelatii aurite si lumini sclipitoare. Scarile, de dimensiuni regale, le imita pe cele ale Operei din Paris, in timp ce Oyster Bar, restaurant cu rezonante istorice, sau Campbell Apartment sunt doua locuri unde se poate sta la masa, tragand discret cu ochiul la spectacolul oferit de miile de calatori de la nivelul peronului. Galeriile comerciale, cu 120 de magazine din cele mai diverse, sunt alta atractie.

Citeste mai multe articole despre destinatii perfecte pentru o vacanta de vis pe cluj.travel!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
bogdan stanciu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea